NIKSA STIPANICEV Cropix
POLUFINALE KUPA

Dubrovčani jesu favoriti na papiru, ali imaju posla sa sve boljim Šibenikom, jednim od iznenađenja sezone

‘Uvijek ćemo igrati tako da si nakon utakmice nemamo što prigovoriti, zamjeriti da nismo mogli ili slično‘
Piše: Dean BauerObjavljeno: 01. prosinac 2023. 14:00

Kronološki, prvi će u bazen Višnjika u polufinalnom danu završnog turnira Hrvatskog kupa, Dubrovčani i Šibenčani.

Jug Adriatic osiguranje jest favorit na papiru, ima jaču momčad, veće iskustvo kako pojedinačno, tako i momčadsko, ali bilo bi silno pogrešno ne spomenuti Šibenčane, zanemariti Solaris.

Konačno, Sunčani igraju Eurokup, pobijedili su ove sezone francuski Tourcoing i talijanski Palermo, a protiv Barcelone u gostima i bez dvojice najboljih igrača (Petković i Vrdoljak) namučili Katalonce koji su bili sretni "kao grlica" nakon pobjede od gola razlike.

Isti taj Solaris je u Zagrebu prije koji tjedan silno "zašamarao" Mladost.

Nakon tri četvrtine su vodili 10:5. Ništa od ovog nije slučajno. Odličan posao u ljetnom prijelaznom roku samo su prenijeli igrom u kvalitetu u bazenu. Do te mjere da su uz Primorje EB najugodnije iznenađenje sezone.

- Solaris je po meni već treću, ako ne i četvrtu sezonu u usponu. Počelo je još s trenerom Mareljom, a nastavilo se i dalje - zbori Vjekoslav Kobešćak, strateg jugaša koji upravo stoga ni ne pomišlja slovo prozboriti o ikakvom finalu.

- Solaris je ove godine definitivno ozbiljna momčad. Uz povratak Antonija Petkovića, dolazak braće Duje i Roka Akrapa. Vrlo dobar sastav koja s M-zonom i vodstvom Petkovića u bazenu, može igrati sa svakim. U kupu definitivno. Oni se čak mogu i nadati dobrom rezultatu. Po meni, oni i nisu iznenađenje, kada pogledamo njihova imena. Dapače, ovogodišnji završni turnir Kupa će biti vrlo neizvjestan, a ja bih rekao i kvalitetan. Naime, Primorje još malo bolje izgleda od Solarisa, oni također rastu dvije godine. Jadrana smatram prvim favoritom, ali mislim da neće biti lagano ni njima, a pogotovo ne nama u polufinalu - naglašava trener Gospara, Vjekoslav Kobešćak.

image
BOZO RADIC Cropix

Jugaši u Zadar dolaze skoro pa kompletni, odnosno vratio se oporavljeni od ozljede Ivuša Burđelez. Nedostaje tek mladi Hrvoje Zvono koji će izvan pogona biti do kraja godine.

Solarisa glede, svu njihovu "filozofiju" je donekle objasnio trener Denis Seferović.

- Ono što moje momke krasi je da mi u svaku utakmicu ulazimo dakako s mišlju pobijede. Bez obzira protiv koga igramo, pa ćemo tako i sada, u polufinalu Kupa s Jugom. Uvijek ćemo igrati tako da si nakon utakmice nemamo što prigovoriti, zamjeriti da nismo mogli, da nismo htjeli, da smo umorni ili nešto slično. Dajemo sve od sebe, pa ako je netko bolji, u redu, čestitamo, ali dotad se maksimalno borimo. Ja igračima kažem "ako osjetiš da utakmica samo prolazi pokraj tebe, morate se zapitati onda, gdje sam ja, što ja radim ovdje".

Ukoliko možemo slobodno primijetiti, ove sezone dosad baš niti jedna utakmica nije "prošla pokraj" Solarisa. Ne, jasno da nisu baš sve dobili, bilo je i poraza, ali razočaranja, izrazito slabog izdanja, bezdušne igre... toga nismo zamijetili ove sezone u momčadi iz Krešimirova grada. Jesu jugaši favoriti i dajemo im prednost u odnosu na Šibenčane, ali ne bi pali u nesvijest ako bi Sunčani nekog u Zadru spržili.

Linker
30. travanj 2024 00:16