GORAN MEHKEK Cropix
EP U VATERPOLU

Italija lakše od očekivanog prešla preko Grčke, susjedi su pobjedom preuzeli prvo mjesto skupine

Odličnu je utakmicu za Talijane odradio Edoardo Di Somma koji je postigao pet golova
Piše: HinaObjavljeno: 06. siječanj 2024. 20:56

Premda se očekivala neizvjesna borba za pobjedu talijanski vaterpolisti potpuno su dominirali protiv Grčke u drugom kolu skupine B Europskog prvenstva te su u Zagrebu slavili 15-8 (4-2, 3-2, 5-2, 3-2).

Od samog početka Talijani su poveli, diktirali su ritam dvoboju te stalno povećavali prednost koja se na kraju zaustavila na +7.

Odličnu je utakmicu za Talijane odradio Edoardo Di Somma koji je postigao pet golova, dok je tri dodao Gonzalo Echenique. U grčkoj reprezentaciji prvi je strijelac s tri gola bio Vlachopoulos.

Ranije su u ovoj skupini B Mađari svladali Gruziju 15-11 (5-2, 4-3, 4-6, 2-0) čime su upisali prvu pobjedu na prvenstvu, a Gruzijci drugi poraz. Kod Mađarske je prvi strijelac bio Adam Nagy s četiri pogotka, dok su po tri dali Vince Vigvari i David Tatrai. Najbolji u redovima Gruzije bio je Besarion Ahvlediani s tri gola.

U posljednjem trećem kolu, tijekom ponedjeljka, Mađarska će igrati protiv Italije, dok će Grčka igrati protiv Gruzije. Italija je vodeća na ljestvici sa šest bodova, po tri imaju Mađarska i Grčka, dok je Gruzija bez bodova.

Linker
08. svibanj 2024 11:57