Ivica Tucak
 

 DAMIR KRAJAC Cropix
VELIKO SLAVLJE

Izbornik Tucak nakon velike pobjede: ‘Sad ćemo ući u svlačionicu i neće se čuti ni muha, nema euforije‘

‘Dobro ćemo izanalizirati Španjolce. Sjajna reprezentacija, možda i najbolja na svijetu u ovom trenutku‘
Piše: SNObjavljeno: 14. siječanj 2024. 20:01

Hrvatska je u finalu Europskog prvenstva u vaterpolu. Sjajna predstava Barakuda osigurala je pobjedu protiv Mađarke rezultatom 11:8 i novu borbu za zlato. Hrvatsku će u finalu čekati Španjolci, a izbornik Ivica Tucak nije skrivao oduševljenje nakon utakmice:

- Strašno sam sretan i ponosan, poslije ovako teške utakmice. Nisam nikad sumnjao, fantastičan rezultat. Na nama je sada napraviti završni, najteži korak, u ovakvom savršenom ambijentu - rekao je izbornik i nastavio:

- Vidjeli smo koliko su opasna ekipa. Znao sam negdje u podsvijesti da igramo protiv rezervne ekipe, ali oni nemaju rezerve. Mene su oni impresionirali, ali danas nisu mogli do pobjede. Sve skupa gledano, ovo je bilo baš lijepo.

Tucak je komentirao i činjenicu da smo imali puno različitih strijelaca.

- Gajimo jedan kolektiv, zajedničku igru, uvijek će netko iskočiti, nitko nije ispred kolektiva. Idemo se odmoriti, vjerujem da imamo velike šanse u finalu.

Okrenuo se tada prema suparnicima u finalu, a to će biti Španjolci.

- Dobro ćemo izanalizirati Španjolce. Sjajna reprezentacija, možda i najbolja na svijetu u ovom trenutku. Nema nikakve euforije, idemo u svlačionicu, neće se čuti ni muha. Nema plakanja kada se gubi, nema ni euforije kad se pobjeđuje. Od sutra je veliki fokus na finale.

Za kraj je pozdravio navijače.

- Divna slika iz Zagreba. Konkretno navijanje ljudi koji vole svoju državu i reprezentaciju. Hvala im.

S druge strane mađarski izbornik Zsolt Varga kaže:

- Vrhunska utakmica obje momčadi. Mislio sam poslije prve četvrtine da smo na putu uspjeha jer Hrvatska nas nije tada, u početku "razbila". Hrvatska ima silnu snagu. Na kraju treće četvrtine smo primili neke golove koji su ipak sada plod našeg neiskustva. To je odlučilo utakmicu, iako to ne znači da Hrvatska nije dobra. Ne, Hrvatska je sjajna momčad. Mi možemo žaliti i za naše dvije kontre u prvoj četvrtini.

Linker
18. svibanj 2024 20:05