VOJKO BASIC Cropix
DOIGRAVANJE PH

Jadran bez ikakvih problema srušio Primorje u drugoj utakmici i izborio veliko finale protiv Juga

Jadran je jednostavno prejak za sasvim solidno inače Primorje EB, ali kolika je to snaga vidjelo se u srazu u Rijeci
Piše: Dean BauerObjavljeno: 12. travanj 2023. 21:34

PRIMORJE EB - JADRAN 9:20 (2:6, 1:5, 1:4, 5:5)

PRIMORJE EB: M. Čubranić (0 obrana), L. Babić 1, Te Riele 1, Abramović, Brubnjak 3, Da. Brguljan 1, N. Čubranić 1, K. Babić, Doknić, Muslim 1, Crippa, Tončinić, Dipić (5 obrana), G. Burburan 1. TRENER: Igor Hinić.

JADRAN: Marcelić (4 obrane), Burić 2, Marinić Kragić 4, Čagalj 1, Z. Butić 1, Pejković 2, Bukić 1, Tomasović 1, Delić 3, Dobud 1, Žilić 1 (1-1), Dužević, Anić (5 obrana), Zović 3. TRENER: Jure Marelja.


Jadran i Jug Adriatic osiguranje rješavati će pitanje prvaka države u 32. Prvenstvu Hrvatske u vaterpolu. Doduše, to smo znali i još tamo prije 1. kola, prošle jeseni jer se zna koliko je dubok jaz u kvaliteti između dvije najbolje momčadi i onda prvih do njih. Jugaši su "riješili" Mladost u Zagrebu prije koji dan 23:11, a jadranaši u srijedu na Kantridi slavili protiv Primorja EB, u drugoj polufinalnoj utakmici 20:9. Svodi se načelno na isto.

Trener Riječana Igor Hinić je čak pokušao na početku s prvim vratarom Maurom Čubranićem, ali nakon samo tri minute i 3:0 za Jadran, bilo je vidljivo da su bolovi u leđima prejaki. Iako, tako je jasno da to nije bio presudan detalj utakmice, ono što je odlučilo pobjednika. Jadran je jednostavno prejak za sasvim solidno inače Primorje EB, ali kolika je to snaga vidjelo se u srazu u Rijeci. Kao da uspoređujete gliser i čamac na vesla.

Linker
06. svibanj 2024 04:38