VOJKO BASIC Cropix
VATERPOLO PH

Jadran mirno plovi prema finalu Prvenstva Hrvatske, Primorje bez ikakve šanse

Uvjerljiva pobjeda Jadrana u prvoj polufinalnoj utakmici Prvenstva Hrvatske
Piše: Dean BauerObjavljeno: 31. ožujak 2023. 22:59

JADRAN - PRIMORJE EB 14:6 (5:1, 3:2, 4:2, 2:1)

JADRAN: Marcelić (5 obrana), Burić 2, Marinić Kragić 6 (2-2), Čagalj, Z. Butić, Pejković, Bukić 2, Tomasović 1, Delić, Žilić (0-1), Šetka 2, Dužević, Anić (7 obrana), Zović 1. TRENER: Jure Marelja.

PRIMORJE EB: M. Čubranić (12 obrana), L. Babić, Te Riele, Abramović, Brubnjak 3 (2-2), Da. Brguljan 1 (1-1), N. Čubranić 2, K. Babić, Franulović, Muslim, Crippa, Tončinić, Dipić, G. Burburan. TRENER: Igor Hinić.


Jadran će se plasirati u finale Prvenstva Hrvatske za tjedan dana, dakle nakon druge utakmice koja je na rasporedu sljedećeg petka u Rijeci. Znamo da to možda zvuči malo nesportski i nije nam nakana obezvrijediti (dapače) primorjaše, ali splitska je utakmica tako zorno prikazala kolika je razlika između Jadrana i Primorja EB. Splićani su krenuli silovito odmah od prve minute, čisto da bi odagnali svaku nadu u gostiju u "čudo nad čudima". Ona se inače i događaju, ali jako rijetko, ne svaki dan, i na Poljudu definitivno to nije bilo moguće. Vrlo j dobru rolu imao recimo mladi, 17-godišnji vratar gostiju, Mauro Čubranić.

Jednako kao što nam se po tko zna koji put već dopao igrački i Tin Brubnjak, neznatno tek stariji, ali u "sudaru" sa seniorima... Naime, ova riječka momčad ima popriličan broj maloljetnika još. Sastav je uglavnom u dobi od 16 do 20 godina, uz iznimku dvojice "veterana" Petra Muslima i Darka Brguljana. Dali su i oni svoj doprinos, ali ne ide protiv zida. Jadran se u ovom trenutku čini u srazu s primorjašima kao zid na koji Riječani udaraju malim gumenim batom.

Riječanima svaka čast na ulasku uopće u polufinale, ali njihovu ćemo snagu malo više moći osjetiti možda tek u ogledu za treće mjesto u državi. Tijekom sljedećeg mjeseca.

Linker
26. srpanj 2024 20:33