Arhiva

 BOZO RADIC/CROPIX Cropix
PRVENSTVO HRVATSKE

Jadran s plus 11 očekivano u polufinalu, Riječani su dugo mučili mladostaše i na kraju ipak ispali

Odigrane su sve uzvratne utakmice četvrtinala doigravanja Prvenstva Hrvatske
Piše: Dean BauerObjavljeno: 06. travanj 2022. 20:46

JADRAN - MEDVEŠČAK 21:10 (4:4, 6:1, 3:3, 8:2)

SPLIT - Plivalište Poljud. Suci: Rončević (Šibenik) i Matijević (Zagreb). Opunomoćenik: Miloš (Dubrovnik).

JADRAN: L. Podrug (1 obrana), Burić 2, Marinić Kragić 3 (1), Čagalj 2, Butić, Stojanac 5 (1), Bukić, Harkov 3 (1), Delić, Galić 1, Pavlović 2, A. Dužević, Anić (6 obrana), Dodoja 3 (1).

TRENER: Marin Kliškinjić.

MEDVEŠČAK: Čelar (11 obrana), Bakarić, Car 4, Levnaić, Gavranić 3, Škegro, Ljepava, Šimunović 2, Dražin, Ratej, Matešić, Ursić 1, Vrsaljko (1 obrana), Paić.

TRENER: Ivan Rukavina.

PETERCI: Jadran 4-4, Medveščak -. OSOBNE POGREŠKE: Jadran 7, Medveščak 14. TREĆA OSOBNA POGREŠKA: Ratej (23), Šimunović (23), Gavranić (32).

REALIZACIJA IGRAČA VIŠE: Jadran 6-10 (60%), Medveščak 3-7 (43%).


Jadranaši su polufinale državnog prvenstva načelno izborili još u Zagrebu, u prvoj utakmici protiv Medveščaka kojeg su dobili 17:10. Na Poljudu su samo to potvrdili pa onda i još malo pojačali.

Neovisno što nisu bili u najjačem sastavu jer nije bilo kapetana Šetke koji neće ni u Beograd ove subote na utakmicu Lige prvaka, kao što je izostao i centar Nikša Dobud, u konačnici i trener Mile Smodlaka.

Glavni trener Jadrana je doduše bio na klupi, ali je momčad vodio pomoćnik mu Marin Kliškinjić, koji je stoga i zaveden u službenom zapisniku kao glavni trener. Bila mu je to i svojevrsna generalka pred novi susret protiv Novog Beograda, sada u Ligi prvaka.



SOLARIS - MORNAR BS 9:7 (1:2, 3:3, 3:0, 2:2)

ŠIBENIK - Plivalište Crnica. Suci: Gavrilović (Zagreb) i Franulović (Rijeka). Opunomoćenik: Brala (Rijeka).

SOLARIS: M. Šparada (12 obrana), Malenica, Sirovec, N. Štrkalj 1, Kovaljenko 1, Goreta 2 (1), Kreković, Pelicarić 1, Penava, D. Bulat 2, Koprčina 2, T. Šparada, L. Štrkalj, Čondić Kadmenović. TRENER: Jure Marelja.

MORNAR BS: Kordić (4 obrana), R. Akrap 2, Hrvatić 2, Vrdoljak 1 (1), Gudurić, Jakovčević, Buzdovačić, D. Akrap 1, Bušelić 1, Majić, Uvodić, Pavić (3 obrane), L. Dužević. TRENER: Boris Pavlović.

PETERCI: Solaris 1-1, Mornar BS 1-1.

OSOBNE POGREŠKE: Solaris 13, Mornar BS 18. TREĆA OSOBNA POGREŠKA: Jakovčević (27),Kreković (28), Bušelić (30), R. Akrap (31).

REALIZACIJA IGRAČA VIŠE: Solaris 3-17 (18%), Mornar BS 3-12 (25%).


Dvije su četvrtine, one prve mornarevci opasno prijetili. Naime, u tri su navrata gosti vodili s 2 razlike (2:0, 4:2 i 5:3 još sredinom druge četvrtine), čime su anulirali pobjedu Šibenčana u prvoj utakmici na Poljudu (12:10 za Solaris). Točnije, sustignuli su vodstvo iz prvog susreta (12:10). U trećoj je dionici 'pala odluka'.

Točnije, nije samo što su Sunčani postigli tri pogotka, već više od toga što su 'zaključali' svoja vrata na punih 15 minuta. Kada skoro pa polovicu utakmice ne postignete gol, kao što se dodilo Mornaru BS, onda ne samo što je poraz logična posljedica, nego je poraz s dva razlike čak i čisto podnošljiv.



Riječani su prijetili dvije četvrtine

MLADOST - PRIMORJE EB 11:6 (3:2, 3:3, 3:0, 2:1)

ZAGREB - Plivalište uz Savu. Gledatelja 50. Suci: Periš i Tiozzo. Opunomoćenik: Mladinić (svi iz Splita).

MLADOST: Jurlina (17 obrana), Samardžić, Obuljen, Biljaka 1, Lazić 1, Dašić 3, Vrbnjak, Rakovac 2 (1), Mihaljević, L. Bajić 3, T. Fabris, Škiljić, Jukić, Herceg. TRENER: Zoran Bajić.

PRIMORE EB: M. Čubranić (11 obrana), Vuković, L. Babić, Tomić, Brubnjak 1 (1), Blažić 1, N. Čubranić, K. Babić, Sotošek, Burburan 1 (1), Crippa, Jurišić 1, Olić, Ma. Tkač 2. TRENER: Igor Hinić.

PETERCI: Mladost 1-1, Primorje EB 2-2.

OSOBNE POGREŠKE: Mladost 4, Primorje EB 9. TREĆA OSOBNA POGREŠKA: K. Babić (25).

REALIZACIJA IGRAČA VIŠE: Mladost 3-7 (43%), Primorje EB 1-3 (335)



Dugo su vremena Riječani "pekli" Zagrepčane na laganoj vatrici, držali u neizvjesnosti i strahu od mogućeg ispadanja već u četvrtfinalu. U Rijeci je u prvoj utakmici bilo samo plus 1 za Mladost, a u uzvratu uz Savu, Primorje EB je imalo jasan cilj. Nimalo dojmljivu Mladost, slabašnu i punu pukotina, izbušiti u njihovom bazenu.

Nešto za što vam ove sezone baš i ne treba preveliko umijeće. U poprilično lošoj, ne baš gledljivoj utakmici, sa silnim pogreškama (posebno onim tehničkim), Primorje EB nije bilo dojmljeno ranim vodstvom domaćina (2:0 i 3:1). Štoviše, ne samo što su držali zaveslaj za Žapcima, zatim izjednačili, već su čak i poveli. Bilo je to puno do kraja, malo manje od tri minute prije poluvremena (5:4 za goste), ali i to je bilo dostatno za lagani osjećaj nespokoja na klupi, u momčadi Mladosti.

Jesu li tek tada mladostaši shvatili da je "vrag odnio šalu" ili su se malo "ispuhali" riječki mladići (manje vjerojatno), ali činjenica je da su domaćini zaigrali nešto angažiranije, discipliniranije u obrani uz pronađenu mirnoću u vlastitom napadu. To je rezultiralo s dva vezana gola iz akcija igračem više (Rakovac i Dašić) za vodstvo Zagrepčana 6:5. Konačna odluka o pobjedniku je pala u trećoj dionici s dva gola Dašića, pa jednim Bajića za neuhvatljivih 9:5 uoči zadnje četvrtine.

Linker
18. travanj 2024 18:44