TONCI PLAZIBAT Cropix
PH HRVATSKE

Jug AO kod kuće svladao Primorje, Marko Žuvela briljirao sa sedam pogodaka

Jug AO se ovom pobjedom bodovno poravnao s vodećim splitskim Jadranom
Piše: Dean BauerObjavljeno: 11. veljača 2023. 15:34

JUG AO - PRIMORJE EB 14:9 (2:2, 5:3, 4:1, 3:3)

JUG AO: Popadić, Burđelez, Fatović 1, Lončarić 1, Pavlić, I. Vukojević, Biljaka, Lazić, Kržić, Kakaris, Grgurević, Žuvela, Jurišić, Mozara. TRENER: Vjekoslav kobešćak.

PRIMORJE: M. Čubranić, L. Babić, Te Riele, Kadivec, Brubnjak, Da. Brguljan, N. Čubranić, K. Babić, Tomić, Crippa, Tončinić, Dipić, G. Burburan. TRENER: Igor Hinić.


Rutinski je Jug AO ostvario novu pobjedu u 13. kolu Prvenstva Hrvatske, Lige za prvaka, ujedno pretposljednjem uoči doigravanja. Jedino što su to Dubrovčani ipak malo skupo platili. Tijekom utakmice je ozlijeđen Matias Biljaka kojem je slomljen nos.

Prvo ime susreta je svakako Marko Žuvela koji je postigao čak 7 golova iz 10 pokušaja, što je i više no solidan postotak šuterske preciznosti. Riječani su se sasvim solidno držali prve dvije četvrtine. U početku su čak u dva navrata i poveli (0:1 i 1:2), te izdržali prvu dionicu bez pobjednika. U trećoj su četvrtini dodatne motore upalili na Jugovom gliseru, pa su tako domaćini od 7:5 u uvodu u treću četvrtinu, u četiri minute došli do 10:5. Dva od ta tri uzastopna pogotka bila su postignuta iz protunapada kojih je i inače obilovalo u igri domaćina.

Poredak nakon 13. kola Lige za prvaka: Jadran 34 (-1), Jug AO 34, Mladost 24, Primorje EB 21, Solaris 15.

Linker
26. travanj 2024 12:34