DAMIR KRAJAC Cropix
VATERPOLO

Jug deklasirao Mladost u Zagrebu za plasman u deveto uzastopno finale prvenstva Hrvatske

Jugaši u finalu čekaju boljeg ogleda Jadrana i Primorja EB, dok će Mladost u borbu za treće mjesto.
Piše: Dean BauerObjavljeno: 07. travanj 2023. 22:14

MLADOST - JUG ADRIATIC OSIGURANJE 11:23 (4:6, 2:5, 3:5, 2:7)

ZAGREB - Plivalište uz Savu. Gledatelja 100. Suci: Štampalija i Copić (obojica iz Šibenika). Opunomoćenik: Brala (Rijeka).

MLADOST: Jurlina (4+2 obrane), J. Bušić 1, Dadvani 1, Vrbnjak, Gluhaić 1, Jelača 2, Adeišvili, Rakovac 1, Elez 2, Mijić 2, Herceg, T. Fabris 1, Sunara (0 obrana), Mihaljević. TRENER: Zoran Bajić.

JUG ADRIATIC OSIGURANJE: Popadić (12 obrana), Burđelez 1 (1-1), Fatović 1, Zvono 2, Joković 4 (2-2), I. Vukojević 2 (0-2), Biljaka 3, Lazić 1, Kržić 1, Kakaris 1, Grgurević 2, Žuvela 3, Jurišić (obrana), Mozara 2. TRENER: Vjekoslav Kobešćak.

PETERCI: Mladost -, Jug Adriatic osiguranje 3-5.

OSOBNE POGREŠKE: Mladost 14, Jug Adriatic osiguranje 13. TREĆA OSOBNA POGREŠKA: Biljaka (32).

REALIZACIJA IGRAČA VIŠE: Mladost 7-13 (54%), Jug Adriatic osiguranje 6-9 (66%)


Gospari su se plasirali u 9. uzastopno finale Prvenstva Hrvatske, a četvrto ovosezonsko finale u četvrtom različitom nadmetanju, nakon Superkupa, Hrvatskog kupa i Premier lige.

image
DAMIR KRAJAC Cropix

Nakon pobjede 13:6 u prvoj utakmici u Gružu, jugaši su slavili i u Zagrebu, bez prevelikih problema. S kolikom su ozbiljnošću i silinom ušli u utakmicu svjedoči podatak da su u prve dvije minute držali stalni napad, a iz trećeg su već imali 2:0. Prvo Kržić s 2 metra, te Fatović iz protunapada nakon što su se domaćini potpuno "sapleli u vodi", nasred bazena. Do sredine prve četvrtine, golovima Jokovića i Biljake, Jug Adriatic osiguranje je vodio 4:1.

U pomalo netipičnoj prvoj četvrtini s aspekta mnoštva golova, mladostaši su uspjeli smanjiti na nešto za njih boljih, 4:6. Štoviše, početkom druge četvrtine je Mladost uspjela stići i na samo gol razlike u korist gostiju, (Jelača za 5:6), a onda... Onda su jugaši iskazali klasu i snagu. Koja je za mladostaše jednostavno u ovom trenutku poput igre s drugog planeta. Naime, u malo manje od pet minuta jugaši su postigli pet zaredom (Joković iz peterca, pa dvaput Žuvela i po jednom Mozara i Biljaka.

image
DAMIR KRAJAC Cropix

Mladost je bila probijena i probušena. Trener Zoran Bajić se odlučio i na potez za koji nije mislio da će biti primoran. Poslao je u vodu nezaliječenog vratara Jurlinu jer Ivan Sunara prvu četvrtinu i pol nije obranio niti jednu loptu. Jurlina je čak dobro i reagirao "skinuvši" jedan peterac mlađahnom Ivanu Vukojeviću, ali... Dotad je već bilo 11:5 za goste iz Dubrovnika. Realno, utakmica je već tada bila odlučena, okončana. U biti, tek je tada mladostašima slijedio najgori dio utakmice. Jugaši su "trpali" koliko god su stigli i mogli. Na koncu su svi, osim vratara gostiju postigli pogotke.

Jugaši čekaju u finalu boljeg iz drugog polufinalnog para, Jadran - Primorje EB (1-0), dok će Mladost u borbu za treće mjesto.

Linker
26. travanj 2024 12:40