DAMIR KRAJAC Cropix
POTOPIO BARAKUDE

Junak Španjolske nakon povijesnog zlata: ‘Osjećam se kao da je ovo bio samo san, a jedan čovjek je naš pečat‘

‘Okus ovog zlata je jako dobar, nemam riječi. Osjećam se kao da sam se probudio sa sieste‘
Piše: HinaObjavljeno: 17. siječanj 2024. 10:19

Španjolski vaterpolist Alvaro Granados, strijelac posljednja dva gola u finalu Europskog prvenstva kojim je Španjolska u Zagrebu svladala Hrvatsku sa 11:10, proglašen je najboljim igračem (MVP) natjecanja, a nakon osvojenog zlata izjavio je kako je njegov pobjednički gol bio "šlag na torti" dobro odigrane utakmice.

"Okus ovog zlata je jako dobar, nemam riječi. Osjećam se kao da sam se probudio s popodnevnog počinka (sieste) i da je sve bio san", izjavio je 25-godišnji Granados za medije Španjolskog vaterpolskog saveza.

Španjolska je u posljednju četvrtinu utakmice ušla sa zaostatkom od 8:10 te uspjela preokrenuti rezultat. Granados je "šraubom" postigao pobjednički gol 49 sekundi prije kraja.

"Prije nego sam uputio udarac nisam razmišljao. Osjetio sam da trebam pucati i to sam učinio. Morao sam srčano uputiti udarac, te je ispao dobar. Ali, da se ekipa nije trudila, taj pogodak ne bi ničemu poslužio. On je naprosto šlag na torti", dodao je.

Granados napominje kako se njegova momčad nije predavala tijekom utakmice, u kojoj je gubila i sa 3:6, ali niti pred kraj kada je na semaforu pisalo 8:10.

"I pri tom rezultatu vjerovali smo 100 posto da možemo pobijediti. Mislim da bismo ovu utakmicu prije nekoliko godina izgubili, ali sada smo puno zrelija ekipa", naglasio je.

Španjolska je osvojila svoju prvu zlatnu medalju na Europskim prvenstvima. Dosad je gubila dva puta u finalima na peterce, 2020. od Mađarske i 2018. od Srbije, a također je bila poražena u finalu 1991. od Jugoslavije.

Kapetan Felipe Perrone, 37-godišnji vanjski igrač, godinama je čekao na zlato na Europskom prvenstvu.

"Gubili smo na penale 2018. u Barceloni i 2020. u Budimpešti pa smo doista htheli ovo zlato. Borili smo se za njega od početka do kraja", rekao je taj igrač Barcelonete i nekadašnji član dubrovačkog Juga.

Izbornik je pri rezultatu 8:10 izvukao iz bazena vratara Unaia Aguirrea i poslao u vodu njegovu zamjenu Euda Lorria.

"Uđe rezervni vratar i ne primi niti jedan gol. To je ekipa", naglasio je Perrone koji je pohvalio "genijalca" Granadosa:

"On je pečat ekipe, naš pečat".

Linker
05. ožujak 2024 14:13