Loren Fatović

 RONALD GORSIC Cropix
LOREN FATOVIĆ ZA SN

Kapetan i stožerni igrač Jug Adriatic osiguranja: ‘Vjerujem da ćemo treću u Splitu početi izjednačeni‘

Ponajbolji igrač Jug AO-a najavio je novi okršaj s Dubrovčanima u finalnoj seriji
Piše: Davor BuconićObjavljeno: 29. travanj 2023. 16:33

Ono što je za Jadranovu momčad Jerko Marinić Kragić, to je za Jugovu Loren Fatović. Strijelac bez mane, brz na okidaču, kapetan momčadi. Splićani u Dubrovnik dolaze s pobjedom 14:13, imaju početnu prednost, a moglo je biti i drukčije u Poljudu da su Fatović i prijatelji znali zadržati početni nalet i vodstvo od 4:0.

- Dobro smo ušli u utakmicu, ali brzo smo posustali. Mi smo padali, a oni postajali sve agresivniji, bolji, stigli su nas i na kraju uvjerljivo i poveli i pobijedili. Puno, previše smo pogodaka primili, a dovoljno smo ih dali. Dakle, ključ je bio u našoj obrani. Što je bilo, bilo je, pred nama je sada naša domaća utakmica - podsjetio se prvog susreta Loren Fatović i najavio je drugu u seriji za 32. prvaka Hrvatske.

- Nismo se nešto posebno pripremali za ovu drugu. Ove sezone smo odigrali 6-7 utakmica u tri natjecanja i nemamo međusobno baš nikakvih tajni ili nepoznanica. Između prve i druge, i mi i oni, odigrali smo i utakmicu u Ligi prvaka koja nam je bila priprema za ovo što nas očekuje u našoj finalnoj seriji - nastavlja Fatović.

Ovo je finale druga finalna serija ovih dviju momčadi u dosad 31. Hrvatskom prvenstvu. Jug Adriatic osiguranje igra za svoj 18. naslov prvaka Hrvatske, dok Jadran traži svoj prvi naslov najboljeg u Hrvatskoj.

- Jadran je dobra momčad dobrih pojedinaca i ne razmišljamo i ne pripremamo se za pojedinca, koji istina, može odskočiti u jednoj utakmici, ali će na kraju serije momčad osvojiti prvenstvo. Jerko Marinić Kragić je vrhunski šuter, među najboljima u svijetu vaterpola, što je potvrdio i na Europskom prvenstvu u Splitu te, na našu žalost, i u puno naših međusobnih susreta. Sigurno će imati malo veću pozornost s naše strane, ali ponovit ću prvenstvo će osvojiti momčad, ne pojedinac. Vjerujem da ćemo treću u Splitu započeti izjednačeni u pobjedama - zaključio je Loren Fatović.

Koliko je u pravu kapetan jugaša u isticanju momčadskog učinka nad pojedinačnim, vrlo se dobro zrcali i iz statistike. Na prvi pogled i spomen Lorena Fatovića, mnogi bi zaključili kako je riječ o najboljem strijelcu Gospara. No, na ukupnoj ljestvici strijelaca Loren je s 23 gola, ali i iz samo 12 utakmica, dosta bitno, na "tek" 27. mjestu!? No, tu sad treba pojasniti ili dometnuti ono famozno novinarsko... "Ali". Ono što statistika ne bilježi, barem ne kumulativno, su primjerice asistencije. Malo je golova jugaša kako ove, tako i prethodne sezone, u čijoj akciji nije bilo ili nema Lorena Fatovića. Bilo kao asistenta ili onog koji je započeo akciju, organizorao napad. Loren je bez pogovora jedan od stožernih igrača trenera Kobešćaka, prvi kontraš, on je taj koji rukovodi akcijama iz vode, postavlja napad, ali i obranu.

Nadalje, jugaši imaju još jednu bitnu karakteristiku ove sezone, ako ćemo o golovima. Imaju izrazito velik broj igrača s vrlo velikim brojem golova: Marko Žuvela 35, Ivan Vukojević 25, Franko Lazić 23, Konstantin Kakaris 23, tu je onda i spomenuti Fatović s jednakim brojem golova...

Na koncu spomenimo da se dobra praksa, što se sudaca tiče, nastavlja i u Dubrovniku. Kao i u Splitu utakmicu će suditi jedan stranac i jedan naš sudac. U Poljudu su Grk Stavridis i Tomislav Copić iz Šibenika odradili dobar posao. U nedjelju na večer (20 sati), to isto se očekuje i od Talijana Alessandra Severa i Andreja Franulović iz Rijeke.

Linker
08. rujan 2024 01:57