NIKOLA VILIC/ CROPIX Cropix
REAKCIJE TRENERA

Kobešćak: ‘Ovo mi je možda i najdraži trofej‘; Smodlaka: ‘Igrali smo cijelu seriju u grču‘

Vaterpolisti dubrovačkog Juga AO osvojili su 17. naslov prvaka Hrvatske
Piše: Dean BauerObjavljeno: 24. svibanj 2022. 22:52

Nakon utakmice oglasio se Vjekoslav Kobešćak, trener Jug AO:

- Finalna serija fantastična. Meni jedan od najdražih, možda i najdraži trofej, koji je došao nakon godinu i pol dana u kojima nismo ništa osvojili. Ovo je bila vrlo teška sezona, ali posljednjih mjesec dana smo se “skupili”, pružili najbolje utakmice ove sezone. Moram čestitati i Jadranu na cijeloj sezoni. Bili su nam teški suparnici cijele godine. Ovo finale je moglo otići i njima, jer tri od četiri utakmice su bile riješene na samo gol-dva razlike. Najveće čestitke našim igračima, ali jednako tako i posebno u finalu navijačima koji su nam stvarno pomogli. Ono što je bilo najljepše što sam na tribinama vidio jako, jako puno djece, a to je zalog lijepe budućnosti vaterpola.

Svoje su dojmove iznijeli i igrači Juga, kao i trener Jadrana.

Hrvoje Benić, Jug AO:

- Junaci su svi ovi momci. Svih nas 14 ili 20 koliko nas je igralo tijekom cijele sezone, u Prvenstvu Hrvatske. Susretali smo se s razno-raznim komentarima i da nismo dovoljno dobri, da nemamo širinu, ali smo na kraju pokazali da vrijedimo. U jednoj nas utakmici svatko može iznenaditi, ali u tri utakmice smo mi uvjerljivo najbolji u Hrvatskoj.

Toni Popadić, Jug AO:

- Čestitam publici jer bez njih ne bismo uspjeli, ali i svakom suigraču koji je dao svoj maksimum. Možda utakmica nije bila lijepa za gledati, možda, ali to su finala i mi smo za ovaj pokal “ginuli”.

Mile Smodlaka, trener Jadrana:

- Prvo bih želio čestitati Jugu. Pokazali su više u cijeloj ovoj seriji. Mi smo, na našu žalost, utakmice gubili u Splitu, čak dvije. Ona druga je bila i skandalozno loša, a to kao da je bio i neki signal da smo bili previše impresionirani finalom. Igrali smo cijelu seriju u nekom grču, nismo bili opušteni. Jesmo tri utakmice koje su bile u “egalu” odigrali “muški”, ali se vidjelo i da je falilo one lepršavosti koja nas je krasila tijekom sezone. Ipak, čestitam i svojim momcima što su se uspjeli vratiti nakon kratko vremena i onog teškog poraza, te odigrali stvarno dobro. Ponosan sam čak i malo sretniji i time što smo uspjeli napuniti gruške tribine, s Jugom dakako, to ne izostavljam.

Linker
19. travanj 2024 18:07