Slavlje igračica Jadrana koje su postale prvakinje Hrvatske

 PAUN PAUNOVIC Cropix
FEŠTA U SPLITU

Ludnica na Poljudu: Bivši svjetski prvak s Hrvatskom donio naslov prvaka u Split prvi put u povijesti!

Nastavlja se šampionski niz i slavlja kluba sa Zvončaca, apsolutnog vladara hrvatskog vaterpola
Piše: Dean BauerObjavljeno: 29. svibanj 2024. 18:06

JADRAN - MLADOST10:7 (2:2, 3:2, 4:2, 1:1)

SPLIT - Plivalište Poljud. Gledatelja 100. Suci: Savinović i Blašković. Opunomoćenik: B. Vuletić (svi iz Dubrovnika).

JADRAN: Buljac (12 obrana), Eterović, Vujević 1, J. Butić 3, M. Butić 1, Janković 1, Bradašić, Matošić, Tadić 1, I. Butić 1, Barišić 1, Čagalj, Domazet. Goreta 1. TRENER: Aljoša Kunac.

MLADOST: Medvešek (7 obrana), Badžim, Alfirević, Rogulj, Rožić 4, Skelin 2, Medić, Glas, Bukić, Brbetić, Crnički, Lulić 1, Frketić, Stipanov. TRENERICA: Nataša Šerkinić.

OSOBNE POGREŠKE: Jadran 8, Mladost 6.

REALIZACIJA IGRAČICE VIŠE: Jadran 3-6 (50%), Mladost 2-7 (28%).


Kakva dva vaterpolska dana za Split i Jadran. U razmaku čak i manje od 24 sata, klub sa Zvončaca je osvojio dva naslova prvaka Hrvatske. U utorak su to učinili vaterpolisti Jadrana, štićenici trenera Jure Marelje, a sljedećeg poslijepodneva, vaterpolistice Jadrana su postale prvi put u povijesti tog kluba prvakinje države!

U trećoj, odlučujućoj utakmici finala Prvenstva Hrvatske za djevojke odnosno seniorke, jadranašice su i drugi put svladale dosad nedodirljive igračice zagrebačke Mladosti. Nakon 7 uzastopnih naslova Žabica, tu je nadmoć Zagrepčanki prekinuo sastav trenera Aljoše Kunca, svjetskog prvaka s Barakudama 2007. Bio je Jadran blizu i prošle sezone kada je Mladost preokrenula finalnu seriju od 0-1 do 2-1. Ove sezone je Jadran sazrio za naslov. U konačnici, u ligaškom su dijelu Prvenstva Hrvatske slavili u oba susreta, pa je i to bila određena naznaka mogućeg finalnog raspleta.

image
PAUN PAUNOVIC Cropix
image
PAUN PAUNOVIC Cropix
image
PAUN PAUNOVIC Cropix
image
PAUN PAUNOVIC Cropix
image
PAUN PAUNOVIC Cropix
image
PAUN PAUNOVIC Cropix

U poljudskom bazenu cijelo je vrijeme splitski sastav bio dosta bolji. Od vratarke Lucije Buljac (12 obrana) do prve strijelkinje Jelene Butić. Gošće iz Zagreba su imale tek početno i kratko vodstvo 0:1 (Skelin s 2 metra) i jedno poravnanje 5:5 (Medić iz kontre), ali sve ostalo je podcrtano bojama Jadrana. Sredinom druge četvrtine tri uzastopna gola za 5:2 i to nakon nekoliko grubih pogrešaka gošći. U zadnjoj sekundi treće dionice Barišić je počela “gravirati” ime Jadrana na pobjednički pokal. Gol iz “mrtvog kuta”, u kut vratarke Zagrepčanki Latice Medvešek što ide solidno “na dušu” čuvarice mreže Mladosti. U zadnjoj dionici Rožić je smanjila na 9:7, ali točku na i stavila je Ana Goreta golom za 10:7, malo više od tri minute do kraja.

Lucija Buljac, vratarka Jadrana dobila je i trofej za najbolju vratarku finalne serije, a u biti i cijelog Prvenstva Hrvatske, dok je za najbolju igračicu pehar dobila Iva Rožić iz Mladosti. Nema ni najmanje dvojbe, najbolji se vaterpolo u Hrvatskoj ove sezone sigurno igra u Splitu!

Linker
05. rujan 2024 20:36