JAKOV PRKIC Cropix
VATERPOLO

Mladostašice 13. put prvakinje države: Žabice uvjerljive u trećoj utakmici finala Prvenstva Hrvatske

Piše: Dean BauerObjavljeno: 24. svibanj 2023. 22:02

MLADOST - JADRAN 13:5 (3:1, 2:1, 4:2, 4:1)

ZAGREB - Plivalište uz Savu. Gledatelja 300. Suci: Radičević (Dubrovnik) i Franulović (Rijeka). Opunomoćenik: Pešušić (Zagreb).

MLADOST: Medvešek (6 obrana), Rogulj, Stipanov 3, E. Crnički 1, Lordan, Skelin 1, Medić 2, Glas 1, Bukić, Brnetić 3 (1-2), L. Crnički, Kangler 1, Frketić, Božan. TRENERICA: Mia Šimunić.

JADRAN: Domazet, Jurić, Čagalj 1, J. Butić, M. Butić, Janković, Bradašić, Petrić 1, Tadić 1, I. Butić, Barišić, D. Butić, Ratković (8+1 obrana), Goreta 1 (1-1). TRENER: Aljoša Kunac.

PETERCI: Mladost 1-2, Jadran 2-2.

OSOBNE POGREŠKE: Mladost 8, Jadran 9. ŽUTI KARTON: trener Kunac (14). CRVENI KARTON: Šerkinić, pomoćna trenerica Mladosti (12). ISKLJUČENJE BEZ PRAVA ZAMJENE: D. Butić (32).

REALIZACIJA IGRAČICE VIŠE: Mladost 2-7 (29%), Jadran 1-6 (16%)


Vaterpolistice Mladosti 13. su put, od toga 7. put uzastopno, što je rekordno za naš ženski vaterpolo, postale prvakinje Hrvatske. Žabice su nedodirljive u domaćoj ligi još od 2017., a to su pokazale i u "majstorici", trećoj finalnoj utakmici Prvenstva Hrvatske.

Utakmica je privukla za pojmove ženskog vaterpola poprilično velik broj gledatelja, te aktivirala čak oba navijačka tabora. Potegnuli su put Zagreba i navijači Splićanki s transparentima i zastavama, dok su se domaći "naoružali" na jednak način, plus megafon.

Glede same utakmice, mladostašice su svoje najbolje izdanje odigrale upravo kada je to bilo i najpotrebnije, u odlučujućoj utakmici. Gošće su povele preko Ane Gorete koja je bila precizna iz peterca, ali Mladost je brzo uzvratila i to doista lijepim golovima s vanjskih pozicija Brnetić, pa onda i Stipanov. Potonja je zaključila prvu četvrtinu novim golom za 3:1, naznaku prvog odvajanja.

Splićanke su i drugi pogodak postigle tek iz peterca (J. Butić za tada 3:2), Podatak da su jadranašice oba gola u prve dvije četvrtine postigle iz kaznenih udaraca, dosta govori o splitskom napadu, ali i obrani Zagrepčanki.

U drugoj su četvrtini Žabice malo podignule razliku odnosu na prvi dionicu, s 3:1 na 5:2, da bi konačan udarac slijedio u trećoj četvrtini. Prvi napad, kontra i Skelin pogađa za 6:2. Sredinom te četvrtine Brnetić, igračica doista preciznog šuta s vanjske linije pogađa za 7:2. Po svemu, igri i rezultatu, to je bio već trenutak za mladostaško serviranje čaša za šampanjac.

Linker
18. travanj 2024 12:52