Screenshot
VATERPOLO

Mladostašice u Splitu srušile Jadran i osvojile 12. naslov prvakinja Hrvatske

Zagrebačke vaterpolistice slavile nad Jadranom i u drugoj finalnoj utakmici državnog prvenstva
Piše: Dean BauerObjavljeno: 04. lipanj 2022. 20:00

JADRAN- MLADOST 4:13 (1:5, 2:2, 1:3, 0:3)

SPLIT - Plivalište Poljud. Suci: Periš (Split) i Bura (Šibenik). Opunomoćenik: Prvan (Split).

JADRAN: Mišić (7 obrana), Jurić, Vujević 2, J. Butić, Vukelić, M. Butić, Bradašić, K. Domazet, Alamat, I. Butić 1, Barišić, D. Butić 1, M. Domazet, Hanzijer.

TRENER: Aljoša Kunac.

MLADOST: Medvešek (14 obrana), Miljković 3 (3-3), Petrić 3, E. Crnički 1, Lordan, Skelin 1, Medič, Glas, Lončar, Brnetić 2, L. Crnički, Kangler 1, Šerkinić, Božan.

TRENERICA: Mia Šimunić.

PETERCI: Jadran -, Mladost 3-3. OSOBNE POGREŠKE: Jadran 8, Mladost 9. TREĆA OSOBNA POGREŠKA: Jurić (29).

REALIZACIJA IGRAČICE VIŠE: Jadran 2-9 (22%), Mladost 3-5 (69%).



Šesti put uzastopno, a ukupno 12. put, naslov prvakinja Hrvatske u vaterpolu pripao je zagrebačkoj Mladosti. Žabice su i u drugoj finalnoj utakmici doigravanja svladale sastav Jadrana. Nakon pobjede prije tjedan dana u Zagrebu (6:4), mladostašice su bile još uspješnije u drugom susretu u Splitu. U biti, sve je razriješeno još nakon prve četvrtine koju su Zagrepčanke dobile 5:1. Jadran ovog puta nije uspio u onomu u čemu su bili gotovo pa sjajni prije tjedan dana u Zagrebu, kada su zaustavili kontru mladostašica, neovisno tomu što su Splićanke sada čak bile i kompletne. U Zagrebu im na raspolaganju nisu bile Dora Vujević i Ivana Butić.

No, jučer su jednostavno “naletjele” na višestruko spremnije, brže i bolje Zagrepčanke. Ovime je Mladost na određeni način uzvratila jadranašicama za iznenađenje u Hrvatskom kupu, prošlog prosinca, kada su Splićanke osvojile trofej na bazenu uz Savu. Mladosti je ovo u 22. Prvenstvu Hrvatske ukupno 12. naslov, dok su preostale osvajali Bura/POŠK 9 odnosno Primorje EB 1. Po okončanju finala, a prije podjele pehara pobjednicama, proglašene su i najbolje pojedinke cijele ženske seniorske sezone odnosno Prvenstva Hrvatske. Najbolja vratarka je Latica Medvešek iz Mladosti, a najbolja igračica Prvenstva, očekivano Emmi Miljković, također iz Mladosti.

Ipak, ovime ženska seniorska vaterpolska sezona u nas nije završena. Naime, u Rijeci je u utakmici za treće mjesto Primorje EB svladalo POŠK 1937 golom razlike (7:6). Budući da je u prvoj utakmici POŠK 1937 slavio boljim izvođenjem peteraca (14:12), u srijedu, 8. lipnja će se u Splitu odigrati “majstorica” za broncu.

Linker
27. srpanj 2024 01:53