Nikša Dobud

 VOJKO BASIC Cropix
JADRAN PROTIV JUGA

Nikša Dobud uoči velikog okršaja nahvalio protivnika: ‘Jug je ove sezone pokazao više, to su činjenice‘

U subotu navečer na rasporedu je prva finalna utakmica doigravanja Prvenstva Hrvatske
Piše: Dean BauerObjavljeno: 21. travanj 2023. 15:42

U posljednjih godinu i pol dana, ovo je deveti put kako najavljujemo neku finalnu utakmicu jadranaša i jugaša. Ova dva kluba jednostavno su se "pretplatili" na završnice za pokal. Prošle sezone su Splićani i Dubrovčani odlučivali o pobjednicima Prvenstva (ukupno 4 utakmice), ali i Kupa Hrvatske.

Ove sezone su Jadran i Jug Adriatic osiguranje već odlučivali o tri trofeja. Sva tri su glatko osvojili jugaši - u Superkupu, nacionalnom kupu i Premier ligi. Kada se netko ovoliko učestalo u kratkom vremenu nadmeće u borbi za trofej, nije baš jednostavno iskazati inovativnost glede najava. No, lako za medijske najave. Kako li je tek igračima? Međusobno se susreću sigurno puno više nego s velikim dijelom obitelji. Poznaje se savršeno, iznenađenja zaboravite, to se rijetko više može dogoditi. Posebno ako ste Nikša Dobud.

Gospar, ali u splitskim redovima. Poznaje u dušu mentalitet Juga, zna njihove mane, ali i vrline.

- Jesmo se mi spremili, ali mislim da je Jug dosad u svim finalima pokazao više. Posebno ove sezone. To je tako i to je realno. Pokazali su više, realnost je i da su bolji, da nam "ne leže" i ništa, mi ćemo se pokušati spremiti kako bi dali sve od sebe, kako bi njima otežali put k naslovu i okrenuli sve u našu korist. Međutim... oni su pokazali više, to opet moram reći.

Krotko zvuči, zbori div Nikša. Je li to vi lagano prebacujete lopticu favorita u gruško dvorište?

- Ne prebacujem nego je to činjenično stanje. Bilo bi neozbiljno od mene, od nas sada prognozirati neke velike pothvate, uspjehe. Mi se moramo okrenuti sebi i svojoj igri, te dati najbolje od sebe. A ovo drugo je činjenica i to je tako. De facto je Jug ove sezone pokazao više.

Ako je nama slobodno, onda ćemo mi i de iure prisnažiti da Nikša jest u pravu. To govor i brojke. Nego, koliko je bitna ta prva utakmica finala doigravanja? Često vi igrači, treneri velite da nije presudno, ali malo smo "prokrstarili" pismohranom i ispada da je u zadnjih 20 godina, u finalima, u čak 17 navrata onaj tko bi dobio prvu, na kraju bio i prvak Hrvatske.

- Taj podatak nisam znao, ali naravno da je jako bitno otvoriti seriju pobjedom. To skida neki teret sa sljedeće utakmice i odmah ga "prebacuje" suparniku. Ne mora biti odlučujuća, ali je jako bitna. Svaka iduća će biti isto tako bitna - naglasio je centar Jadrana, Dubrovčanin u splitskim redovima, Nikša Dobud.

Linker
06. svibanj 2024 10:59