Mirko Vičević od sada vodi Hobotnice

 BOZO RADIC Cropix
ŠTO VI MISLITE?

Nova vaterpolska reprezentacija dobila nadimak, evo kako se od sada nazivaju naši susjedi

Slovenci su se priključili brojnim reprezentacijama koje imaju svoje nadimke
Piše: Dean BauerObjavljeno: 06. siječanj 2024. 20:29

Od subote, blagdana Sveta tri kralja 2024. imamo još jednu vaterpolsku reprezentaciju koja ima nadimak. Zapadni susjedi od sad su Slovenske hobotnice. Tijekom subotnjeg jutarnjeg treninga, nadjenut je nadimak reprezentaciji, a idejni tvorac je Nebojša Praljak, fizioterapeut slovenske vaterpolske vrste.

Slovenija je trenutačno zadnja u nizu nacionalnih momčadi koja ima nadimak. Podsjetimo, Crna Gora su Ajkule, Italija je pak prva koja je prije više od pola stoljeća dobila nadimak, Settebello (Sedam lijepih). Srbija ima nadimak Delfini, iako ga možda i promijene jer su baš prije polaska u Zagreb na EP, izmijenili grb Vaterpolskog saveza Srbije na kojem je sada glava orla. Možda postanu Orlovi, iako se tako nazivaju njihovi nogometaši.

Dobro, da su Hrvati Barakude to ne moramo ni napominjati. Za Španjolsku se zna navesti Furija, iako je to u biti nadimak njihove nogometne vrste, a koju mediji znaju koristiti za sve španjolske reprezentacije. Izvan Europe, Australci su Aussie Sharks. U biti, Aussie je nadimak za sve Australce, ali Aussie Sharks (morski psi) samo za vaterpoliste.

Linker
07. rujan 2024 16:49