Trener Jadrana Mile Smodlaka

 DAMIR KRAJAC Cropix
ŠTO SE SVE IZDOGAĐALO?

Ogorčenje zbog debakla zvjezdane momčadi u Splitu: ‘On je dan prije utakmice pao s motora! I to nešto govori‘

‘Baš niti jedan segment igre funkcionirao. Šut, obrana, tranzicija, plivanje, igrač više...‘
Piše: Dean Bauer/SNObjavljeno: 21. svibanj 2022. 08:10

Težak poraz doživjela je Jadranova momčad puna zvijezda u Splitu ovoga petka. Vaterpolisti dubrovačkog Jug Adriatic osiguranja pobijedili su u trećoj finalnoj utakmici Prvenstva Hrvatske u Splićane sa čak 15:7 (5-0, 5-2, 2-1, 3-4) u njihovom bazenu, te u seriji na tri pobjede poveli s 2:1.

Bila je to posve netipična utakmica u kojoj je gostima praktički svaki šut ulazio u gol, dok je Jadran nizao greške za greškom.

Trener Jadrana Mile Smodlaka nije štedio svoje igrače...

image
VOJKO BASIC Cropix

- Baš niti jedan segment igre funkcionirao. Šut, obrana, tranzicija, plivanje, igrač više. Glupo je reći da je "takav dan". Loš dan se može dogoditi, ali ovakav "takav dan" ti se ne smije dogoditi kada igraš doma finalnu seriju. Jer danas da je, ne podcjenjujući ikoga, da je protiv nas igrala neka momčad s dna tablice Prvenstva Hrvatske, da ni njega Jadran danas ne bi bio u stanju pobijediti. Puno se govori o M-zoni, ali da je ona baš tako jedinstvena i sjajna formula, pa onda bi ju svi igrali. Ja bi više o našem šutu. Njega nema, njega nije bilo. E, a kada to nemate, kada nemate nekog tko će opaliti s 5-6 metara i dati gol, kako će te onda osvojiti naslov prvaka Hrvatske.

Gdje je i što je s vratarom Matom Anićem?

- On je dan prije utakmice pao s motora. Pa, i to ponešto govori gdje smo mi glavama u ovoj finalnoj seriji.

Vjekoslav Kobešćak i sam kao da je bio iznenađen visinom pobjede koja je njegovu momčad dovela na korak do naslova. Četvrta utakmica u seriji igra se u Dubrovniku u utorak, 24. svibnja, a eventualna peta u petak.

- Naravno da nismo očekivali ovako visoku pobjedu već tešku utakmicu, što je ona i bila. Nas je dobro krenulo od početka, Jadran je ušao u seriju pogrešaka. Ono što je vrlo važno jest da je ovo jedna od rijetkih utakmica ove sezone koju smo uspjeli ritmom i energijom izdržati do kraja. Nismo imali značajniji uopće pad tijekom utakmice. Međutim, sve ovo sada trebamo ostaviti iza sebe jer ne pobjeđuje na kraju dojam već samo onaj konačni omjer brojki do kojeg nije lako doći. Ostaje težak posao jer sada treba obraniti ovu pobjedu, uči u utakmicu čiste glace, ali... i pred punim Gružem - vrlo je jasno ovime trener pobjednika pozvao svoje navijače u utorak na finale.

Linker
23. travanj 2024 02:40