Zagreb, 140124.
Bazen Mladost.
Europsko prvenstvo u vaterpolu 2024.
Utakmica polufinala, Madjarska - Hrvatska.
Na fotografiji: Zvonimir Butic.

 DAMIR KRAJAC Cropix
SJAJNE BARAKUDE

‘Oni su sigurno najbolja ekipa na ovom prvenstvu, ali uz ovakvu publiku možemo ih ponovno pobijediti‘

Za finale trebamo dodatno dignuti razinu igre i možemo do naslova - sažeo je svoje dojmove Jerko Marinić Kragić
Piše: Niko MatičevićObjavljeno: 14. siječanj 2024. 20:12

Hrvatska muška vaterpolska reprezentacija plasirala se u finale Europskog prvenstva koje se igra u Zagrebu nakon što je u polufinalu na bazenu uz Savu svladala Mađarsku sa 11-8 (2-2, 2-0, 3-4, 4-2).

Hrvatsku su predvodili Jerko Marinić Kragić s tri i Loren Fatović s dva gola, a po jednom su se u strijelce upisali Konstantin Harkov, Ante Vukičević, Rino Burić, Luka Lončar, Zvonimir Butić i Josip Vrlić, dok su kod Mađarske najučinkovitiji bili Vince Vigvari i dam Nagy s po tri pogotka.

- Bili smo strpljivi i borili smo se cijelu utakmicu. Unatoč tome što nisu u kompletnom sastavu, oni su zaista sjajna ekipa prepuna talenta. Iz utakmice u utakmicu podrška s tribina je sve bolje. Nadam se da će u finalu biti isto ovako. Protiv Španjolske će biti teško, ali s ovakvom igrom ih možemo dobiti drugi puta u ovom turniru. Oni su kvalitetom vjerojatno najjača ekipa na turniru, ali definitivno imamo šanse - govorio je nakon utakmice kapetan Marko Bijač.

Ovo je treći put kako je Hrvatska domaćin EP u vaterpolu i treći je put stigla do finala. Na prethodna dva prvenstva, 2010. u Zagrebu i 2022. u Splitu je osvajala zlato, a to će pokušati ponoviti i u utorak kada će u finalu za suparnika imati Španjolsku koja je u prvom polufinalu svladala Italiju sa 7-4.

- Divan osjećaj ući u finale pred svojom publikom. Od početka do kraja naša dominacija i zasluženi ulazak u finale. Najvažnije od svega je da nismo primili puno golova. Ostaviti Mađarsku sa sjajnim šuterima na sedam golova je sjajan podvig. Napad je plod sjajne obrane. Španjolska je vrhunska ekipa i sigurno neće biti lako. Puno toga u finalu ovisi o nama. Za finale trebamo dodatno dignuti razinu igre i možemo do naslova - sažeo je svoje dojmove Jerko Marinić Kragić, a nakon njega nekoliko riječi kazao je i Ante Vukičević:

- Nije bilo lako, pogotovo u drugom poluvremenu. Primali smo lagane golove, ali na kraju smo uspjeli prelomiti susret u četvrtoj četvrtini. Imali smo plivački problema, oni su fizički izvanredni, ali kada smo uspjeli probiti njihovu obranu došli smo do pobjede. Ne treba trošiti riječi na Španjolsku, oni su sjajna ekipa. Već jednom smo ih dobili, mislim da možemo to ponoviti s ovakvom publikom koja će nas nositi, nadam se do zlata.

Linker
27. travanj 2024 11:22