RONALD GORSIC Cropix
VATERPOLO

Pobjeda Primorja u izvedbi braće Čubranić, Žapci i treći put u godini izgubili od Riječana

Nova pobjeda Riječana u Zagrebu, sada u 7. kolu skupine Zapad Premier lige
Piše: Dean BauerObjavljeno: 08. studeni 2023. 22:07

MLADOST - PRIMORJE EB 8:10 (1:1, 1:2, 4:2, 2:5)

ZAGREB - Plivalište uz Savu. Gledatelja 40. Suci: Periš (Split) i Savinović (Dubrovnik). Opunomoćenik: Goreta (Šibenik).

MLADOST: Jurlina (obrana), J. Bušić, Fajković, Solje, Gluhaić 2 (1-1), Huljev, Koprčina 1, Rakovac, Mijić 2, L. Bajić 1, Herceg 1, Jajčinović, Sunara, T. Bušić 1. TRENER: Zoran Bajić.

PRIMORJE EB: M. Čubranić (obrana), L. Babić, Kadivec, Tončinić, Brubnjak 1, Da. Brguljan 2, N. Čubranić 4 (1-1), K. Babić 1, G. Burburan, Te Riele, Crippa 1, Paparić 1, Jurić, Tomić. TRENER: Igor Hinić.

PETERCI: Mladost 1-1, Primorje EB 1-1.

OSOBNE POGREŠKE: Mladost 10, Primorje EB 9. TREĆA OSOBNA POGREŠKA: G. Burburan (23), Solje (31).

REALIZACIJA IGRAČA VIŠE: Mladost 5-8 (63%), Primorje EB 5-9 (55%)


Žapci i primorjaši priuštili su i treći put uzastopno u njihovim zagrebačkim dvobojima potpuno izjednačen susret, neizvjestan i otvoren do zadnjih... pa hajde, nećemo zapisati baš sekundi, ali do predzadnje minute, to da. Riječani su slavili i treći put ove godine, drugi put ove sezone ili drugi put u tjedan dana. Ako je u prva dva navrata pobjeda bila izborena petercima, pa bi se moglo reći uz malo sreće, sada više ne.

Primorje EB je jače, bolje, kvalitetnije od Mladosti i točka. Pokazala je to utakmica u srijedu. Istina da je domaćin bio oslabljen neigranjem bolesnog Jerka Penave, ali ne može ipak izostanak samo jednog igrača biti opravdanje. Ne za recimo prvo vodstvo Mladosti koje smo ubilježili tek u 19. minuti, dakle u trećoj četvrtini (Gluhaić). Minutu i 7 sekundi prije kraja treće dionice Mladost je vodila i 6:4. Ponovo je strijelac bio Gluhaić, sada iz peterca i to nakon što je treću osobnu dobio Gabrijel Burburan. Ne, niti to nije dovoljno da bi se obeshrabrila riječka mladost ili da bi konačno pobijedila zagrebačka Mladost. Najveće zasluge za pobjedu valja pripisati braći Čubranić. Mauro je "poskidao" čak 14 lopti, a brat mu Niko pogodio četiri puta, ali sva četiri gola u zadnjih 9 minuta utakmice.

Niko je bio taj koji je smanjio vodstvo Mladosti na 6:5, pa onda početkom zadnje četvrtine izjednačio na 6:6, ali i minutu i 56 sekundi prije kraja realizirao peterac za preokret u vodstvo primorjaša 8:7. U zadnjoj minuti, u nekakvom "lovljenju" zaostatka, Žapci su primili još dva gola. Mladost će kao i Primorje EB nastaviti nadmetanje u borbi za poredak od 4. do 7. mjesta, ali na pretposljednjoj poziciji. Opasna zona.

Poredak: Jadran Split 18, Jug AO 13, Jadran (HN) 12, Primorje EB 9, Solaris 6, Mladost 5, Mornar 0.

Linker
08. studeni 2023 23:33