Antonio Petković

 RONALD GORSIC/CROPIX Cropix
VATERPOLO

Pojačanja stigla hrvatskom prvaku, ali i Mladosti i Solarisu: Dolazi bivši reprezentativac Hrvatske...

Sve je aktivniji prijelazni rok u hrvatskom vaterpolu
Piše: Dean BauerObjavljeno: 24. lipanj 2023. 11:46

Lagano se intenzivira domaći vaterpolski prijelazni rok. Nakon pojačanja u prvaku države, splitskom Jadranu koji je već doveo hrvatske reprezentativce, centra Josipa Vrlića (Radnički) i ljevaka Konstantina Harkova (Brescia), a blizu je i još jedan kapitalac na desnoj strani; pa zatim pojačanja Jug Adriatic osiguranja u vidu španjolskog reprezentativca Sergija Cabanasa (Sabadell) i poglavito našeg Rina Burića (Jadran); pa i pojačanja riječkog Primorja EB u vidu centra Lovre Paparića (Partizan) i vratara Jure Betona (Triglav Kranj), popunjavaju se i svlačionice klubova ispod trećeg mjesta.

Zagrebačka Mladost koja je ostala bez kapetana Marka Jelače (Žaibas Litva), obojice gruzijskih reprezentativaca, Valika Dadvanija i Sandra Adeišvilija (Radnički Kragujevac), Žapci su dogovorili dolazak 3-4 igrača. Kao što je već spomenuto, među Žapce prelazi centar Toni Bušić iz Medveščaka, ali i Luka Bajić koji je godinu dana proveo u talijanskom Anziju. Iz istog rimskog kluba koji je ispao u Seriju B, a bio je pun Hrvata, sada očekivano slijedi egzodus Hrvata. Tako bi iz Anzija u Mladost trebao i Šibenčanin Eugen Koprčina koji je skrenuo pozornost na sebe još pretprošle sezone (pa i ranije) dok je igrao u matičnom Solarisu. Novim igračem Mladosti trebao bi postati i branič Goran Solje koji je prošle sezone igrao u francuskom prvoligašu Stade de Reims.

Ne miruju ni u Crnici. Još je prije pola godine dogovoren povratak njihovog veterana, bivšeg reprezentativca, sjajnog strijelca Antonija Petkovića (37) iz francuskog Noisy-le-Seca. No, u Šibenik će preseliti dosta je izvjesno i braća Akrap iz splitskog Mornara, najbolji strijelac mornarevaca Duje i brat mu Roko.

Ovo je dobro pojačanja za Sunčane, ali silan udarac za splitski Mornar. No, to nije sve. U Solaris bi trebao još jedan Splićanin, Marin Vrdoljak koji je prošle sezone igrao u Francuskoj, za Aix-en-Provence. U Solaris se vraća i domaći dečko, Roko Pelicarić koji je prije godinu dana zajedno s Koprčinom preselio bio u Anzio. Kako je ispao iz talijanske Prve lige, povratak doma, pa još k tomu u matičnu sredinu čini se logičnim potezom. Solaris s Petkovićem, Vrdoljakom, braćom Akrap i Pelicarićem dobit će značajno na ubojitosti napada.

Linker
19. srpanj 2024 14:03