DAMIR KRAJAC Cropix
EMOTIVAN MJESEC

Proživio težak životni trenutak, srušio Hrvatsku, a onda je zazvonio telefon: ‘Hitno dođite ovdje, imate poziv‘

‘Protekli dani su bili vrlo emotivni za moju obitelj, ali uvijek kažem da je ova vaterpolska obitelj naša druga obitelj‘
Piše: Dean BauerObjavljeno: 18. siječanj 2024. 09:31

Kakav emotivan siječanj za Davida Martina, izbornika španjolske vaterpolske vrste. Naime, na Novu godinu, 1. siječnja izborniku svjetskih, a sada i europskih prvaka je umrla majka.

Već dva dana kasnije je bio na press konferenciji u Dubrovniku, a 4. siječnja na klupi Furije protiv Hrvatske. To je bilo u 1. kolu Europskog prvenstva. U utorak, 16. siječnja, malo nakon dobivenog finala u Zagrebu, na stranu ga je pozvao službeni novinar Španjolskog plivačkog saveza, u okviru kojeg je i vaterpolo.

Kolega je držao mobitel u ruci i zazivao izbornika:

- Gospodine Martin, hitno dođite ovdje, imate jedan poziv.

image
DAMIR KRAJAC Cropix

Malo neuobičajen, gotovo pa zapovjedni ton jednog novinara, pa makar bio i zaposlenik Saveza, svojem treneru. Međutim, sasvim razumliv i opravdan. Jer poziv je bio iz Madrida, a liniji španjolski kralj Felipe VI. Želio je čestitati prvaku Europe.

- Protekli dani su bili vrlo emotivni za moju obitelj, ali uvijek kažem da je ova vaterpolska obitelj naša druga obitelj. Sad mi je u mislima ne samo moja majka koja je umrla 1. siječnja, već i moj otac koji nam je svima usadio vrijednosti borbe do kraja. Ovu pobjedu posvećujem mojoj majci - rekao je izbornik David Martin koji je cijelo vrijeme, čvrsto unutar stožera i momčadi čuvao ove teške i duboko intimne trenutke.

Linker
05. ožujak 2024 14:13