Na fotografiji: Denis Seferovic, trener Solaris.
 

 NIKSA STIPANICEV Cropix
BORBA ZA PREMIER LIGU

Raspordane ulaznice za uzvrat u kojemu Šibenčani love zaostatak: ‘Dolaze Funcuti, bit će bučno‘

Samo dan nakon utakmice protiv Mađarske, publiku čeka spektakl u majstorici
Piše: Dean BauerObjavljeno: 14. ožujak 2023. 16:04

Dani vaterpola u Hrvata. Samo tako bi se mogli opisati proteklih ne baš samo 7-8 dana, nego i puna dva tjedna, s odbrojavanjem do početka turnira Svjetskog kupa u Zagrebu. Da imamo veće bazene u državi, s većim kapacitetom, tisuće bi ih doslovno pohodilo ovih dana hrvatska plivališta.

Naime, tek što se stišala pomama za ulaznicama uz Savu, ni 24 sata nakon susreta Hrvatska - Mađarska, karavana vaterpolskih spektakala seli se južnije, na more, u Šibenik. Solaris igra ključnu utakmicu za ostanak u eliti regionalnog klupskog nadmetanja, odnosno u Premier ligi. Majstorica Solarisa i Valisa. Naime, Solaris je ligaškom dijelu nadmetanja bio pretposljednji u Premier ligi, dok je Valis drugoplasirani iz A1 lige, pa ova dva sastava igraju majstorice za ostanak/ulazak u Premier ligu.ž

image

VK Solaris - HAVK Mladost, utakmica 12. kola prvenstva Hrvatske.

NIKSA STIPANICEV Cropix

U prvoj je utakmici bilo 13:10 za Valis. Konačan rezultat čak i dobar za Šibenčane jer je samo pet minuta do kraja bilo 12:7 za tamošnje domaćine, te se u tom trenutku činilo da je sve odlučeno. Ipak, vrlo dobrom završnicom, Sunčani su stigli do minus 3. Rezultat, odnosno gol-razlika koja gostima ostavlja prednost jasno, ali ne toliko i da se opuste. Domaćin jest u zaostatku, ali ne nenadoknadivom. Dakako, prepoznali su to i Šibenčani, te je bazen u Crnici (kapacitet 500 gledatelja) već rasprodan.

- Sve će biti puno, atmosfera je u gradu sjajna, bit će svega. Dolazi i limena glazba kako čujem, navijači, Funcuti, bit će bučno, to sasvim sigurno - potvrđuje nam i trener Solarisa, Denis Seferović.

Ostavimo se ozračja koje će sigurno biti poticajno za domaćina, kakvo je stanje u momčadi?

- Kompletni smo, spremamo se, znamo tko nam dolazi, znamo i za pogreške koje smo činili i uzrokovali neke stvari u Valjevu. Jest da smo doduše prvog igrača više dobili u drugoj tek minuti treće četvrtine...

Tri gola razlike

Da, to je poseban detalj valjevske utakmice. Ondje je Valis imao i više nego “domaćinsko” suđenje, tada su suci pali na ispitu i zato se nadamo da će sadašnji sudački tandem, ponovo iz Crne Gore (Stanko Ivanovski i Siniša Matijašević, obojica iz Herceg Novog) biti malo koncentriraniji.

image

VK Jadran Herceg Novi - VK Solaris, utakmica Premier regionalne vaterpolo lige.

NIKSA STIPANICEV Cropix

- U Valjevu je bilo malo “poguranca”, ali to ne opravdava neke naše pogreške u obrani i pasivnost u napadu koja se dogodila u nekoliko navrata, a koja se kod ove naše mlade momčadi ne smije dogoditi. Moramo biti non-stop u akciji, blokovima, pokretu. Jedino tako možemo naprijed.

Ono što smo pripomenuli odmah u izvješću s prve utakmice, tri gola razlike je rezultat koji objema sastavima daje nadu.

- Nakon onih minus pet, mi smo brzo njima “uvalili” dva komada i posljednje tri minute Valis jednostavno nije htio igrati, stali su, držali su taj rezultat. Bojali su se da im ne sijevne još koja naša kontra. Tako da ta tri gola razlike je možda i dobro. Nas će maksimalno motivirati. Nećemo mi gledati na semafor nego ćemo igrati punom snagom cijelo vrijeme, koliko god možemo, pa... Ako oni budu bolji, čestitat ćemo - rekao je trener Šibenčana Seferović.

Uzdao se ipak da će čestitke na kraju utakmice primati naši, šibenski vaterpolisti.

Linker
06. svibanj 2024 19:26