Marko Bijač

 Vladimir Dugandžić/Cropix
VELIKI POSAO

Senzacija iz Splita: Stiže jedan od najboljih reprezentativaca Hrvatske, transfer je gotova stvar!

Dolazak Marka Bijača u Jadran znači da iz kluba odlaze sadašnji vratari Marcelić i Anić
Piše: Dean BauerObjavljeno: 01. lipanj 2024. 16:59

Velike vijesti dolaze sa Zvončaca, iz tabora splitskog Jadrana, novog-starog prvaka Hrvatske u vaterpolu. U Split, u redove prvaka dolazi Marko Bijač! Najbolji vratar svijeta, "jedinica" Barakuda, svjetskih prvaka i europskih doprvaka, te nedvojbeno najbolji čuvar mreže u ovom sportu, dolazi u Jadran. Nije naklapanje, nisu "transfer-priče" i mogućnosti, već gotova stvar. Jasno, ostaje mu još braniti boje za Olympiacos ovog tjedna na Final Fouru Lige prvaka na Malti, ali iza toga je u Jadranu.

Marko Bijač je u Olympiacosu proveo tri godine, od 2021. kada je iz Pro Recca, neposredno nakon osvajanja Lige prvaka prešao u Pirej. Proteklih je sezona ondje igrao s Androm Bušljom i Lukom Lončarom, te pod trenerskom palicom Hrvoja Koljanina.

Dolazak Bijača u Jadran jasno odmah poteže priču što će dalje biti sa sadašnjim jakim vratarskim tandemom - Ivan Marcelić i Mate Anić. Prema našim izvorima, a nisu baš loši, Jadran će u sezonu ući s Bijačem kao prvim vratarom dakako i nekim od mlađih kojih ovaj klub ima. Zalog za budućnost. To nadalje znači da Marcelić i Anić odlaze.

Ivan Marcelić je vrlo, vrlo blizu povratka u Mladost, a to baš i nije priča od jučer. Glede Mate Anića, za njega ima interesenata iz inozemstva. Jedan od njih je recimo crnogorski prvoligaš, Primorac iz Kotora. I da, još samo jedna. Loren Fatović je potpisao ugovor s Jadranom na još 2 godine. Točno onako kako je sam igrač i najavio, odnosno rekao prije nekoliko dana u intervjuu za SN.

Hrvatski tandem s naslovom prvaka Španjolske

Elvis Fatović je uspio i još jednom. Treću sezonu uzastopno je vodeći vaterpoliste Barcelonete osvojio naslov prvaka Španjolske u vaterpolu. Ovaj put je i još jedan Hrvat osvojio s trenerom Fatovićem vaterpolsku Primeru. Naime, s trofejom se sada ponosi i splitski ljevak Ivan Domagoj Zović.

Barceloneti su trebale minimalne dvije finalne utakmice za trofej pobijedivši Sabadell 15:12 i 11:6. Elvis Fatović je od dolaska u Barcelonetu u ljeto 2021. osvojio sve trofeje u španjolskom vaterpolu, od državnog prvenstava preko nacionalnog kupa do superkupova.

Fatović je već treći hrvatski trener koji je ove sezone osvojio nacionalno prvenstvo u svojim državama, nakon Sandra Sukna u Italiji s Pro Reccom i Hrvoja Koljanina u Grčkoj s Olympiacosom. (dba)

Linker
01. lipanj 2024 20:20