Majstorica će se igrati u Splitu

 JAKOV PRKIC Cropix
POLUFINALE PH

Senzacija u Zagrebu: Mladost izborila majstoricu protiv momčadi prepune zlatnih reprezentativaca

Zagrebačka momčad je s 15:11 bila bolja od Jadrana pa će se igrati treća utakmica polufinalne serije
Piše: Dean BauerObjavljeno: 26. travanj 2024. 22:32

MLADOST - JADRAN 15:11 (1:3, 4:3, 3:3, 7:2)

ZAGREB - Plivalište uz Savu. Gledatelja: 50. Suci: Franulović i Čipčić. Opunomoćenik: Risek (svi iz Rijeke).

MLADOST: Jurlina, J. Bušić 3, Fajković, Solje, Gluhaić 1, J. Penava 1, Koprčina 3 (2-2), Rakovac 2, Mijić 3 (1-1), Bajić, Herceg 2, Jajčinović, Sunara (10 obrana), T. Bušić. TRENER: Damir Vincek.

JADRAN: Anić, Čagalj, Marinić Kragić 4 (1-1), Biljaka 1, Butić 1, Pejković, Radan, Harkov 1, Radović, Vrlić, Fatović 3, Dužević 1, Marcelić (7 obrana), Cuzzi. TRENER: Jure Marelja.

PETERCI: Mladost 3-3, Jadran 1-1.

OSOBNE POGREŠKE: Mladost 12, Jadran 16. TREĆA OSOBNA POGREŠKA: Pejković (28). ISKLJUČENJE S PRAVOM ZAMJENE: Harkov (30). CRVENI KARTON: Franičević, pom. trener Jadrana (27).

REALIZACIJA IGRAČA VIŠE: Mladost 8-13 (61%), Jadran 6-10 (60%).


Senzacija uz Savu! Jadran i Mladost igrat će treću utakmicu polufinala, tzv. majstoricu za ulazak u borbu za pokal. Žapci su spektakularnom igrom, praktički u cijeloj utakmici, a posebice u zadnjoj četvrtini "ispreskakali" momčad zvijezda iz Splita, sastav prepun reprezentativaca, te su im u zadnjih osam minuta uspjeli smjestiti čak sedam golova u mrežu!

Iako, nije da baš sve odlučila zadnja četvrtina. Dapače, Mladost je cijeli susret odigrala vrlo, vrlo dobro, a kako je vrijeme odmicalo tako je prezentacija Žabaca bivala sve boljom. Napad sve ubojitiji, razigraniji. S dodavanjima i na 2 metra i na vratnice, pa golovi iz "prijenosa". Mladi Jan Bušić je, poglavito u prvom dijelu šutevima s lijeve strane, filigranski preciznim udarcima, "razarao" vratara Jadrana Ivana Marcelića koji je, usput budi rečeno, bio jedan od boljih igrača u vrlo slabom izdanju Jadrana.

Kad smo kod vratara, Eugen Sunara (10 obrana) je jedan od najzaslužnijih za ovu pobjedu Mladosti jer je obranama "izludio", otupio oštricu napada Splićana. Jadran je početkom druge četvrtine poveo 4:1 i možda su tada i gosti pomislili - "lako ćemo". Teška pogreška. Brzo su Zagrepčani smanjili na samo gol razlike u poluvremenu (5:6).

Početkom treće četvrtine prvo izjednačenje na utakmici (7:7 - Gluhaić s desnog vanjskog). Prvi, ali ne i jedini egal (8:8, pa početkom zadnje dionice 9:9), a onda potpuno "rasipanje" Jadrana u Zagrebu. Šest minuta do kraja Mladost je prvi put povela (10:9), da bi četiri i pol minute do kraja malo "podebljali" vodstvo" (12:10), dok su se u samoj završnici malo Žapci i poigrali s jadranašima. Nevjerojatno nakon što je u prvoj utakmici polufinala doigravanja u Splitu bilo 15:5 za Jadran.

U svakom slučaju, Jadran je dobio ono što nikako nisu željeli u ispunjenom kalendaru natjecanja. Još jedan susret. Mi bismo dodali, još jedan neizvjestan, iako će se odigrati u Splitu, a bit će to 7. svibnja.

Linker
26. travanj 2024 22:32