ORANGE PICS BV/ALAMY/ALAMY/PROFIMEDIA
RASPLET SKUPINE

Snažni centar ponovno će raditi probleme Hrvatima: ‘Očekujem neizvjestan dvoboj do samog kraja‘

Crna Gora je protiv Španjolske odigrala, porazu unatoč jako, jako dobru utakmicu
Piše: Dean BauerObjavljeno: 08. siječanj 2024. 16:56

Još jedan igrač iz Marseillea na ovom Europskom prvenstvu. Osim što imaju sedam svojih igrača u francuskoj reprezentaciji i našeg Antu Vukičevića, u crnogorskim redovima su još dvojica. Vratar Dejan Lazović, povratnik u reprezentaciju, te centar Vladan Spaić. Nije toliko visok kakvi centri znaju biti (188 cm), ali ima solidnu masu mišića (103 kg). Nije nepoznanica ni najmanje našim igračima jer iako ima 26 godina, što je za sidraše relativno malo, već dugo traje na međunarodnoj sceni. “Ratovao” je s njim još i naš Andro Bušlje. Jednom ga je mirni čovjek Andro natjeravao doslovno po bazenu poradi grubosti. Nije niti to baš toliko strano ovom već iskusnom igraču.

Očekujem neizvjesnost do kraja

Crna Gora je protiv Španjolske odigrala, porazu unatoč jako, jako dobru utakmicu. Samo su nas time više zabrinuli, dok je posebno dojmljiv bio igrač više. Početkom posljdnje dionice 7-10, na koncu utakmice 8-12.

- Dobra stvar s te utakmice što se naše momčadi tiče, je da nismo odustajali. Bili smo u zaostatku cijelo vrijeme, na kraju su po meni naše individualne pogreške presudile da se Španjolci odvoje i riješe to u svoju korist - naglašava Vladan Spaić.

image

Vasilije Radović, Dušan Matković, Vladan Spaić

TOM DUBRAVEC Cropix

Suparnik koji se nalazi pred vama je puno drukčiji. Koliko će vam biti lako brzo se priviknuti na hrvatski stil igre?

- Bit će sigurno drukčije jer je protiv Španjolske bilo puno plivanja, a to ne očekujem protiv Hrvatske. Međutim, po meni se radi o podjednako kvalitetnoj momčadi ako bih je uspoređivao sa Španjolskom. Možda s drukčijim nekim pozicijama, ali kvaliteta hrvatske reprezentacije je neupitna. Zato očekujem do samog kraja neizvjestan susret - zbori centar Marseillea i Crne Gore.

Teško je igrati EP usred sezone

Ove dvije reprezentacije imaju povijest punu neizvjesnih sudara možda baš i zbog stila igre. On je vrlo sličan...

- Sigurno i zato mislim da teško mi jedni druge možemo iznenaditi. Drugo, mislim da više i volimo igrati s takvim suparnikom. Odlučit će tko će u ponedjeljak odigrati bolje, biti fokusiraniji.

Znamo da je tek 2. kolo iza vas, ali osjeća li se umor? Srećom, igra se ipak svaki drugi dan.

- Sigurno je neugodno ipak, zato što su u našoj skupini sve utakmice teške. Druga bitna stvar je da svi dolazimo usred klupske sezone i vrlo je teško odigrati svaku utakmicu baš na vrhuncu, biti uvijek top.

Nadamo se da Crna Gora neće u ponedjeljak biti na vrhuncu. Kasnije, neki drugi dan, može. Nemamo ništa protiv.

Linker
01. listopad 2024 12:03