DAMIR KRAJAC Cropix
POHVALA SUPARNIKA

Španjolski kapetan oduševio Hrvatsku: ‘Nismo najbolji u Europi, igrate bolje od nas!‘

‘Hrvatska je igrala izuzetan turnir, svi su vidjeli da su bolji‘
Piše: Dean BauerObjavljeno: 16. siječanj 2024. 22:33

Uobičajeno izjave igrača nakon utakmice započinje s hrvatskim izbornikom ili igračima. Sada radimo iznimku, a shvatit će te i zašto. Na našu čestitku i konstataciju španjolskom kapetanu Felipeu Perroneu da su najbolji u Europi, bez kurtoazije, Felipe će odlučno:

- Ja mislim da nismo najbolji u Europi. Nismo najbolji na ovom turniru. Iskreno, mislim da Hrvatska igra bolje od nas, ali znam taj osjećaj. Mi smo ranije znali gubiti neka finala u kojima smo igrali bolje, a sada je ispalo obratno. To je finale. Međutim, Hrvatska je igrala izuzetan turnir, svi su vidjeli da su bolji. Ima nešto specijalno kod Hrvatske kada igra doma, ali doista... u prvoj četvrtini su nam dali 5 golova! Godine 2018. doma, u Barceloni, izgubili smo finale petercima od Srbije. Dvije godine kasnije, na isti način, ali od Mađara u Budimpešti. Sada smo sretni.

Marko Bijač:

- Nisam nikad pojedinačne nagrade stavljao ispred momčadskih. Sve je to lijepo, ali... Odigrali smo mi ipak na vrhunskoj razini cijelo EP, s dva pada. U završnici protiv Crne Gore i sad, u finalu u drugom dijelu četvrte četvrtine.

Luka Bukić:

- Čestitke Španjolcima, a moji golovi... Ma, nema veze. Prijašnje dvije nisam dao niti jedan, sada jesam, ali što to vrijedi kada smo izgubili. Nije bitno tko zabija, najvažnije je pobijediti, a nažalost Hrvatska to sad nije učinila. To je jedino što ću pamtiti iz finala, ne moje golove.

Jerko Marinić Kragić:

- Nije depresija jer imamo medalju, ali jest tuga. Igrali smo utakmicu do zadnje dvije minute, dotad smo vodili, a vođeni našom vrhunskom obranom cijele momčadi i Bijača koji je opet branio. Mislili smo da će to biti dovoljno, ali nažalost Španjolska je jedna predobra momčad koja ne odustaje do zadnje sekunde. Malo sreće, malo spretnosti, onaj gol Granadosa... Šrauba koja jednom takva uđe, ali čestitam Španjolskoj.

Linker
23. travanj 2024 13:55