DAMIR KRAJAC Cropix
MALI DERBI

Sunčani u Crnici žele ‘zamračiti‘ Žapce: ‘Teško je igrati na tom bazenu, ne sumnjam u Solaris‘

Tko će se u nedjelju navečer veseliti u Šibeniku, odredit će bazen u Crnici i zbivanja u njemu
Piše: Dean BauerObjavljeno: 14. listopad 2023. 20:55

Primorje EB, Mladost i Solaris. To je tercet klubova od kojih je ove sezone za očekivati silovitu i grčevitu borbu za treće mjesto u državi. Budući da je Premier liga ujedno i uvodni dio PH, odnosno da određuje startne brojeve u kasnijem doigravanju državnog prvenstva, onda je svaki susret u trokutu sastava iz Rijeke, Zagreba i Šibenika izvanserijski zanimljiv.

Pokazala je to riječka utakmica u petak između Primorja EB i Solarisa. Završilo je 15:11, ali još sredinom treće je bilo 9:7 za goste.
- Koštao nas je nedostatak rotacije - kaže Denis Seferović, trener Solarisa.
- Puno je i jako značajno kada nemate prvog vratara, iako je mali Lucijan Štrkalj dobro branio, ali razlika postoji. Pa onda još i bez Jakovčevića.

Kada smo kod njih, kakvo je stanje uoči dolaska Mladosti?

- Jakovčevića nećemo imati ni sljedeći tjedan u Eurokupu u Italiji, što se prvog vratara Marina Šparade tiče... Ne znam, to ću vidjeti na dan utakmice. U subotu mu je pala temperatura na 37, veli da se osjeća puno bolje.

Mladostaši su pak bili slobodni u 5. kolu (petak), ali zato su ovaj tjedan odradili dobre sparing u Zagrebu s kragujevačkim Radničkim. U Šibenik dolaze kompletni.

- Dolazimo na bazen na kojem je teško igrati, dok utakmica ima bitan utjecaj za plasman. Solaris se odlično držao u Rijeci tri četvrtine, ako je istina da je mali Štrkalj imao tri obrane, to onda ipak znači i da je obrana momčadi bila odlična. Znam da Solarisu nije lako bilo vratiti se iz Rijeke “polomljenih krila”, ali ja ne sumnjam u Solaris. Oni se na nas uvijek posebno “napale” - naglasio je Zoran Bajić, trener Mladosti.

Tko će se u nedjelju navečer veseliti u Šibeniku, odredit će bazen u Crnici i zbivanja u njemu.

Linker
05. svibanj 2024 17:03