Vjekoslav Kobešćak

 TOM DUBRAVEC/Cropix
‘KAKO TKO SHVATI‘

Trener hrvatskog velikana: ‘Sve nam je teže osvajati trofeje. Sami smo u ovome...‘

"Karakter je bio tu, gurali smo jedan drugog i na koncu uspjeli", rekao je Toni Popadić
Piše: Dean BauerObjavljeno: 02. prosinac 2023. 22:48

Vjekoslav Kobešćak, trener Jug Adriatic osiguranja, ocijenio je nakon osvojenog Kupa Hrvatske protiv splitskog Jadrana (15:14 nakon peteraca) da se "naslovi osvajaju obranom".

- Nisam vjerovao, bez obzira na to što je onako počela, da utakmica može završiti s nekom velikom razlikom. Bez obzira na to što smo mi imali neke šanse dodatne u trećoj, pa i zadnjoj četvrtini. Ipak je kvaliteta Jadrana prevelika. Ritam nam je malo pao, ali smo obranu držali na razini. Osim na Lorenu Fatoviću, njega nitko danas ne bi zaustavio. Naslovi se osvajaju obranom. Ovo je naša definitivno najbolja utakmica ove sezone. Rekao bih, zaslužena pobjeda jer ja peterce ne smatram lutrijom. I to se vježba. I još nešto bitno. Ovo je 70. trofej ovog kluba, to je velika, velika brojka za jedan klub. Sve nam je teže osvajati trofeje, a sami smo u ovome i neću biti kritičan previše, ali nije nam nekada lako. Niti na lokalnoj niti na nacionalnoj razini. Pa sad, kako se to shvati. Već u sljedećoj prilici za trofej, idemo i po 71. pokal!

image

Slavlje igrača Juga

ZVONKO PAVIĆ/Cropix

Jure Marelja, trener Jadrana:

- Loše otvaranje nam se razbilo o glavu. To smo čak sve i stigli i imali čak i igrača više, šut za pobjedu... Sreća nas u tom nije nagradila, ali s razlogom jer smo zaista loše ušli u utakmicu. U posljednje vrijeme tako igramo, kao da nam treba rezultatski deficit da se oslobodimo nejakog grča i da krenemo igrati tek tada. Čestitam Jugu, zaslužena pobjeda.

Loren Fatović, Jadran i najbolji igrač finala, vlasnik trofeja Turbo MVP:

- Pred kraj smo bili i umorni nakon silne potrošnje i vraćanja iz minusa. U ovakvim finalima je pravo čudo da smo se i vratili nakon onako lošeg otvaranja, ulaska. Jug je bio bolji, zasluženo su pobijedili, a mi moramo popraviti neke stvari, najviše otvaranje utakmice.

image

Loren Fatović i Dario Trojan

ZVONKO PAVIĆ/Cropix

Toni Popadić, vratar Jug Adriatic osiguranja:

- Krenuli smo stvarno vrhunski, furiozno u obrani, ali se dogodio energetski pad u drugoj polovici utakmice koji je i relativno očekivan. Opet, karakter je bio tu, "gurali" smo jedan drugog i na koncu smo uspjeli.

Linker
08. svibanj 2024 00:05