Damir Vincek

 JOSIP BANDIC Cropix
PRESUDIO MU PORAZ

Trener Mladosti nakon smjene: ‘Igrači će valjda shvatiti da netko nabavlja novac i da to treba opravdati‘

"Smjene, imenovanja, dolazi to preko noći. Nije nitko vječan", kaže Damir Vincek
Piše: Dean BauerObjavljeno: 16. listopad 2024. 09:29

Jutro nakon smjene za kormilom Mladosti, jer ona se dogodila u biti u ponedjeljak navečer, a u utorak i perfektuirana odlukom članova Uprave kluba, kontaktirali smo sa sada već bivšim trenerom mladostaša.

- Ha, to je isto trenerski posao. Smjene, imenovanja, dolazi to preko noći. Nije nitko vječan, a klub treba izvući ovu napornu sezonu i nema druge - veli trener Damir Vincek.

Jeste li očekivali ovakav rasplet odnosno jeste li osjećali da vam za vratom "visi mač"?

- Mislim da je. Stvarno nije bilo nikakvog pomaka, najvažnije utakmice smo izgubili. Da smo samo dobili u Szolnoku, bilo bi već puno bolje i lakše. Da smo tamo odigrali kako treba. Dvaput sam gledao tu utakmicu, mi smo to trebali pobijediti 5 razlike.

Moramo priznati, ovaj novinar ju nije gledao više od jednom, samo tada, u prijenosu i doista nam se činilo nakon prve dvije već minute, laganog vodstva 2:0 kako će to biti "šetnja i ugodan dan u Mađarskoj". Szolnok, svaka im čast, ali nisu baš osobita momčad. Ne u usporedbi s ovom Mladosti, ovim igračima. No, isto tako, vrlo su brzo slijedili problemi, pad u igri...

- Istina, a onda dva dana kasnije u Kragujevcu je bilo teško očekivati da ćemo tako lako dobiti s onakvom igrom. Loše smo počeli, pa se vratili, ali Radnički se onda dignuo i teško se na njima "vaditi". Uz sve nismo imali ni Buljubašića tada, igrač manje u rotaciji. Poklopilo se sve loše, došlo je donekle nesigurnosti u momčadi - veli Damir Vincek.

image
NIKOLINA VUKOVIC STIPANICEV Cropix

Jeste li sami osjetili manjak osobnog trenerskog iskustva, u vođenju ovakve momčadi i igrača?

- Očito da je bilo i to. S ovim igračima je to problem, stvarno trebaš biti iskusan. To su reprezentativci koji su se naosvajali svega. Treba ih dodatno motivirati kako bi i oni pružili svoj maksimum. Sad, to će to biti, vidjet ćemo. Vjerojatno hoće jer će doći i do igrača samih da je ipak netko uložio u njih toliko sredstva, a da se to potroši za... ništa! Sigurno da ima i mojih nekih propusta, neiskustva rada s takvom momčadi. Meni je bilo puno lakše preuzeti momčad prošle godine nakon trenera Bajića. Nije bilo pritiska, sve što napraviš je OK. Sad se toliko očekuje, velik pritisak, od medija pa nadalje, stvarno je bilo opterećenje. Očito nije i igračima došlo do glave da i oni to moraju podnijeti, pritisnuti, ne samo treneri. Sad će na kraju shvatiti da netko ulaže, nabavlja se novac što je jako teško danas, te da to valja opravdati - napominje bivši trener prve momčadi Žabaca, Damir Vincek.

Popularni Vinci će sada uzeti koji dan odmora, a potom vidjeti s čelnicima kluba što i kako dalje. Za pretpostaviti je ostanak u Mladosti jer ondje trebaju kvalitetni treneri za rad s mlađim uzrastima.

Linker
16. listopad 2024 09:29