PAUN PAUNOVIC Cropix
OVO NE SMIJETE PROPUSTITI

Vaterpolisti Jadrana poveli u finalnoj seriji za prvaka države, ali prava je istina da gubitnika nije bilo

Ovo je ujedno i finale dvojice najboljih klupskih trenera u Hrvatskoj, odličnih stratega!
Piše: Dean BauerObjavljeno: 22. travanj 2023. 22:06

JADRAN - JUG ADRIATIC OSIGURANJE 14:13 (2:4, 6:4, 3:3, 3:2)

JADRAN: Burić 1, Marinić Kragić 2 (1-1), Čagalj, Butić 1, Pejković, Bukić 2, Tomasović 1, Delić, Dobud, Šetka 1, Dužević 3, Anić (12 obrana), Zović 3. TRENER: Jure Marelja.

JUG ADRIATIC OSIGURANJE: Popadić (10 obrana), Burđelez, Fatović 1, Zvono 1, Joković 3 (2-2), Vukojević, Biljaka, Lazić, Kržić 3, Kakaris 1, Žuvela 3, Jurišić, Mozara. TRENER: Vjekoslav Kobešćak.

PETERCI: Jadran 1-1, Jug Adriatic osiguranje 2-2.

OSOBNE POGREŠKE: Jadran 17, Jug Adriatic osiguranje 17. TREĆA OSOBNA POGREŠKA: Biljaka (20), Pejković (21), Butić (21), Čagalj (27), Marinić Kragić (32). ISKLJUČENJE S PRAVOM ZAMJENE: Žuvela (27). CRVENI KARTON: Kliškinjić, pomoćni trener Jadrana (27).

REALIZACIJA IGRAČA VIŠE: Jadran 11-15 (73%), Jug Adriatic osiguranje 6-15 (40%).

SPLIT – Plivalište Poljud. Gledatelja 400 Suci: Stavridis (Grčka) i Copić (Šibenik). Opunomoćenici: Brala (Rijeka) i Bebić (Split).


Nije da nismo očekivali, priželjkivali ljepoticu od utakmicu, ali dobili smo značajno više od očekivanog. Karneval vaterpola! Obostrano odigrano, pa stoga pljesak ovako putem medija zaslužuju i pobjednici (Jadran) i poraženi (Jug Adriatic osiguranje), ako je nakon ovakve utakmice uopće primjereno pisati da je tu netko izgubio.

Ne, nema šanse. U subotnju večer u poljudskom bazenu gubitnika nije bilo, ma koliko dakako semafor egzaktno kazuje nešto drugo. Međutim, pretpostavljamo da znate na što autor aludira.

Jadran je poveo 1-0 u finalnoj seriji za naslov prvaka države i to nakon što ga je ujutro, na dan utakmice snašla nevolja, a u početnim minutama utakmice jamačno i trenera Marelju, zlovolja. Kada je vidio kako su mu dečki krenuli u utakmicu.

image
PAUN PAUNOVIC Cropix
image

Trener Jadrana, Jure Marelja

PAUN PAUNOVIC Cropix
image
PAUN PAUNOVIC Cropix
image
PAUN PAUNOVIC Cropix

Prvo o nevolji. Jadran nije imao na raspolaganju vratara Marcelića (povišena temperatura), iako budući da je Mate Anić već zadnja tri mjeseca prvi vratar i brani sjajno... Veći je problem po Splićane bio ulazak u susret. Mlitav i dezorijentiran. Nakon tri i pol minute bilo je naime čak 4:0 za jugaše! Ipak malo nestvarno, iako nam nije nepoznanica kako to izgleda kada "stisne mlin iz Gruža". Doba u kojem je briljirao Žuvela s golom u 14. sekundi utakmice, pa s dva asista Grgureviću kojeg su baš doslovno zaboravili jadranaši na 2 metra (trenutak košmara u glavi), onda i Fatoviću. Četvrti gol je dao mladi ljevak Hrvoje Zvono. Zapamtite ovog malog, opako dobra lijeva ruka. Jadran je imao u napadu igrača više 0-3, razbranili Popadića i jasno, trener Marelja zove minutu odmora. Mudro, ali nema panike, smiruje svoje igrače, no nastavlja ono što su očito uvježbavali zadnjih 10-ak dana na sparingu s Mladosti, ali i što igraju cijele sezone.

image
PAUN PAUNOVIC Cropix
image
PAUN PAUNOVIC Cropix
image
PAUN PAUNOVIC Cropix
image
PAUN PAUNOVIC Cropix

Nije s druge strane nikakve znakove euforije pokazivao ni trener Vjeko Kobešćak. Ovo je ujedno i finale dvojice najboljih klupskih trenera u Hrvatskoj, odličnih stratega, pa je i zato zanimljivo gledati njihove dvoboje. Doista, Jadran se smirio i učinio ono što malo koja momčad u Europi zna i može. Oduprijeti se Jugovom mlinu! Kad Gospari krenu, posebno kada stvore veliku prednost, onda je vrijeme za ono što puk veli "piši kući, propalo je". Jadran nije gubio glavu, smirenost s klupe prelila se na vodu i malo po malo se počela topiti početna prednost gostiju. Do kraja prve dionice 4:2, početkom druge već je 4:3 i stalno "disanje za vratom" jugašima, a točno 4.08 minuta do kraja druge četvrtine izjednačenje - Bukić za 6:6. Rapsodija u vodi se razmahala, obostrano.

image
PAUN PAUNOVIC Cropix
image
PAUN PAUNOVIC Cropix
image

Vjekoslav Kobešćak, trener VK Jug

PAUN PAUNOVIC Cropix
image
PAUN PAUNOVIC Cropix

Jadran je igrao igrača više kolosalno! Uostalom, nakon početna tri nerealizirana, od sljedećih 12 iskoristili su 11! Protiv jugaša i vratara koji se zove Popadić. Antonio Dužević je na centru odigrao briljantno, onako kao nedavno na Svjetskom kupu u Zagrebu. Početkom treće četvrtine, prvo vodstvo Jadrana (mali Tomasović, iz kuta je iznenadio Popadića, 9:8). Malo kasnije je i splitska "zvijer" dala svoj prvi, Marinić Kragić za 10:8. Preokret, ali Gospari ne popuštaju, uzvraćaju preko Žuvele i Kržića (10:10).

U četvrtoj četvrtini, domaćin je postigao tri uzastopna (Bukić, Dužević i Zović), te je Jadran poveo 14:11, do kraja pet minuta i jasno, nije gotovo! Minutu i pol do kraja Kakaris daje prvi svoj gol (14:12), a na isteku predzadnje minute Joković iz peterca (14:13). U zadnjih 60 sekundi sve je još uvijek bilo otvoreno, ali ipak rezultat se nije mijenjao. Ovo je bilo ne za 5, ovo je bilo za 10. Jedva čekamo nedjelju, 30. travnja (20.00 sati) i novu tekmu. Ovo ne smijete propustiti.

image
PAUN PAUNOVIC Cropix
image
PAUN PAUNOVIC Cropix
image
PAUN PAUNOVIC Cropix
image
PAUN PAUNOVIC Cropix
image
PAUN PAUNOVIC Cropix
image
PAUN PAUNOVIC Cropix

Linker
22. travanj 2024 16:54