ZVONKO PAVIC Cropix
SLAVILI I U UZVRATU

Vaterpolisti Juga preko Primorja do finala prvenstva Hrvatske

Dubrovčani su sasvim zasluženo pobijedili i tu nema spora
Piše: Dean BauerObjavljeno: 23. travanj 2024. 21:31

PRIMORJE EB - JUG ADRIATIC OSIGURANJE 11:13 (2:1, 4:4, 3:6, 2:2)

RIJEKA - Plivalište Zdravo Ćiro Kovačić. Gledatelja 300. Suci: Gavrilović i M. Matijević. Opunomoćenik: R. Jambrović (svi iz Zagreba).

PRIMORJE EB: M. Čubranić (10 obrana), L. Babić, Kadivec 1, Tončinić, Brubnjak 1, Da. Brguljan 3, N. Čubranić 1, K. Babić 2, G. Burburan, Te Riele 1 (0-1), Crippa 1, Paparić 1, Jurić, Vuković. TRENER: Igor Hinić.

JUG ADRIATIC OSIGURANJE: Popadić (9 obrana), Prkoča, Djerkovic 1, Lazić 3, Joković 3, Mozara, Daube 4 (1-1), Cabanas, Kržić, Burić 1, Grgurević, Žuvela 1, F. Čubranić, Burđelez. TRENER: Vjekoslav Kobešćak.

PETERCI: Primorje EB 0-1, Jug AO 1-1.

OSOBNE POGREŠKE: Primorje EB 17, Jug AO 9. TREĆA OSOBNA POGREŠKA: L. Babić (22), Mozara (26), K. Babić (29). ISKLJUČENJE S PRAVOM ZAMJENE: Kadivec (27).

REALIZACIJA IGRAČA VIŠE: Primorje EB 4-8 (50%), Jug AO 6-16 (38%).


Vaterpolisti Jug Adriatic osiguranje plasirali su se u finale ovosezonskog državnog prvenstva, nakon što su i u drugoj utakmici poluzavršnice, sada u Rijeci, svladali suparnika s Kvarnera. Međutim, za razliku od prve dubrovačke utakmice u kojoj se Riječna gotovo pa nije moglo vidjeti i kada su prvi gol postigli tek dvije minute prije poluvremena, sada smo gledali vrlo, vrlo dobru, na trenutku i odličnu momčad trenera Igora Hinića.

U prvom dijelu utakmice su vodili, od 2:0 pa do 6:4 malo pred kraj druge četvrtine. U trećoj četvrtini pojedinačna kvaliteta Dubrovčana dolazi do izražaja, ali ne baš jednostavno. Uostalom, sve do posljednjih sekundi treće četvrtine gosti su imali samo minimalno vodstvo (10:9 za jugaše). Tek su se početkom zadnje četvrtine Kobešćakovi odabranici uspjeli prvi put odvojiti na tri gola razlike (12:9 i 13:10), ali ne više od toga. Dubrovčani su sasvim zasluženo pobijedili i tu nema spora, ali da su trebali svojski zapeti i da je Primorje EB prikazalo sjajan vaterpolo, i to je nedvojbeno. Daleko čvršći u obrani i sigurniji, precizniji u napadu no u prvoj utakmici, ili pak onoj u Ateni protiv Vouliagmenija u prvom susretu četvrtfinala Eurokupa. Ovo spominjemo upravo stoga što Riječani u subotu dočekuju Grke u uzvratu na Kantridi. "Hvataju" pet golova zaostatka, što je puno, ali s ovakvom igrom... dostižno je.

Linker
23. travanj 2024 21:32