VOJKO BASIC/CROPIX Cropix
SHOW KONSTANTINA HARKOVA

Velika pobjeda Jadrana u derbiju u poljudskom bazenu, Kosta odigrao ‘simultanku‘ protiv Gospara

Presudilo značajno veće iskustvo i veći broj kvalitetnijih igrača u rotaciji kod domaćina
Piše: Dean BauerObjavljeno: 19. veljača 2022. 19:53

JADRAN - JUG AO 13:11 (4:4, 4:3, 2:2, 3:2)

JADRAN: Marcelić (3 obrane), Burić, Marinić Kragić 3 (0), Čagalj, Butić 1, Pejković, Bukić 2, Harkov 6 (1), Delić, Dobud, Šetka 1, Dužević, Anić (5 obrana), Stojanac. TRENER: Mile Smodlaka.

JUG AO: Popadić (10 obrana), Mozara, Fatović 3, Stahor, Joković 1, Papanastasiou 2, Tomasović, Argyropoulos, Kolak, Kakaris 3, Benić 1, Žuvela 1, Jurišić, Zvono. TRENER: Vjekoslav Kobešćak.

PETERCI: Jadran 1-2, Jug AO -.

OSOBNE POGREŠKE: Jadran 12, Jug AO 17. CRVENI KARTON: Dobud (17). TREĆA OSOBNA POGREŠKA: Benić (30)

REALIZACIJA IGRAČA VIŠE: Jadran 4-11 (36%), Jug AO 5-14 (35%).

SPLIT - Plivalište Poljud. Gledatelja 500. Suci: Štampalija (Šibenik) i Franulović (Rijeka). Opunomoćenici: Goreta (Šibenik) i Brala (Rijeka).


Konstantin Harkov je već jednom, a nema tomu davno (prije godinu dana) bio koban za jugaše u Splitu. Tada je to bilo kada je ovaj reprezentativni ljevak igrao pod kapicom Mladosti i "utrpao" Dubrovčanima čak 7 "komada" u finalu Kupa. U subotu je pod kapicom Jadrana i u prvenstvenom srazu, zaostaloj utakmici 9. kola, dao jugašima malo manje. "Samo" 6. Šalimo se dakako. Apsolutno nezadrživ, kada je "vruć", a takav je gotovo uvijek, kao kobra je opasan i sposoban iznerediti svakog suparnika.

Nije dakako Harkov jedini zaslužan za subotnje slavlje jadranaša, ali da je njegova rola vrlo bitna, to je nedvojbeno. Poglavito u prvoj četvrtini kada je Kosta igrao simultanku protiv Gospara. Rezultat nakon prve četvrtine je bio naime 4:4, a sva četiri je za Jadran postigao Harkov. Doduše, imali su i jugaši nekog sličnog imena u svojim redovima. Grk Konstantinos Kakaris je dao 2 gola u navedenom razdoblju i držao ritam, poglavito u napadu.

image
VOJKO BASIC/CROPIX Cropix

Mlada momčad Juga AO uspjela je ne samo održavati egal s Jadranom, već štoviše i povesti pred kraj druge četvrtine (7:5 za goste). U tom razdoblju jadranaši su imali velikih problema s realizacijom igrača više (0-4), no u posljednje tri minute slijedi preokret u korist Splićana. Dvaput je pogodio Luka Bukić u razdoblju od 62 sekunde. Jednom s igračem više, drugi put iz igre, u obra navrata sa svoje pozicije - lijevog krila. Na ovo se do kraja četvrtine nadovezao i Jerko Marinić Kragić, te je Jadran mini-nizom 3:0 otišao na "veliki" odmor s prednošću jednog pogotka (8:7).

U prvom napadu treće dionice opet malo Harkova. Bomba s desnog krila za 9:7 za Jadran. Inače, poklopilo se to s crvenim kartonom prvog Jadranovog centra Nikše Dobuda. Nije se čak previše osjetio taj izostanak u igri domaćih jer su ga dobro nadomjestili prije svega dakako Dužević, a uskakao je i Burić. Jasno, sve je još malo "podebljao" Harkov koji je dvije minute prije kraja treće dionice pogodio svoj šesti gol za najveću prednost, plus 3 (10:7).

image
VOJKO BASIC/CROPIX Cropix

Jugaši su čak uspjeli do isteka ove četvrtine smanjiti na 10:9 (Papanastasiou i osobito lijep pogodak mladog reprezentativca Žuvele sa srednjeg vanjskog), ali to je ipak bio maksimum. U zadnjoj četvrtini uz malo "šaha u vodi" ili taktičkog nadmudrivanja, Jadran nije ispustio prednost. Ipak je presudilo značajno veće iskustvo i veći broj kvalitetnijih igrača u rotaciji kod domaćina, za razliku od momčadi Juga AO koja nije bila niti kompletna. Izostali su Kržić, Burđelez i I. Vukojević. Za ovaj Jug AO to je puno.

Poredak skupine od 1. do 5. mjesta: Jadran 33 (11), Jug AO 27 (10), Mladost 24 (11), Solaris 16 (10), Mornar BS 16 (11).

Linker
24. travanj 2024 06:36