Moćni Thomas Vernoux i kapetan Hrvatske Ivan Krapić

 VLADIMIR DUGANDZIC Cropix
IPAK, POZIV NA OPREZ

Ako je suditi po priči iz Zagreba, Hrvatska je već u finalu: Čudo od igrača je zaustavljeno, protivnik razbijen

Hrvatska vaterpolska reprezentacija u četvrtak u 15.30 igra polufinale SP-a protiv iznenađenja Francuske
Piše: Dean BauerObjavljeno: 14. veljača 2024. 23:55

U najsvježijem sjećanju je jamačno naša prethodna vodena utakmica s Galskim pijetlovima. Od nje nas dijele tjedni tek, jer bilo je to na Sve tri kralja, 6. siječnja u Dubrovniku. Drugo kolo Europskog prvenstva.

Bili smo silno oprezni u najavama pred Francuze, zamalo smo ih predstavili kao Mađare. Nismo ni znali da će oni to postati, ali tek mjesec i nešto dana kasnije. U svakom slučaju, "razbili" smo ih lakoćom razbijanja porculanske vaze maljem.

Jest, "štekao" je tada igrač više i to je sve, ali obrambeno smo ih razoružali. Žuvela i Vukičević su ukočili Thomasa Vernouxa. Tamnoputa zvijezda je ostala izolirana od ostatka momčadi, a ostali su bili nemoćni. Ponajviše ubitačnim ritmom koji im je nametnuo izbornik Tucak, učestalim izmjenama.

image

Thomas Vernoux

DAVOR PONGRACIC Cropix

Sijevale su i kontre i šutevi sjajne preciznosti. Obrana divna, pokretljiva, pomažući jedni drugima i stalno umarajući Francuze, ne dajući im disati. Sve potpuno riješeno u trećoj četvrtini u kojoj je Hrvatska povela 8:2. Adieu France! Nadamo se sličnom scenariju i sada u Dohi. Nije isključeno.


Europsko prvenstvo, 2. kolo - 6. siječnja 2024.

Hrvatska - Francuska 12:7 (3:1, 3:1, 4:3, 2:2)

DUBROVNIK - Plivalište Gruž. Gledatelja 2.500. Suci: Stavridis (Grčka) i Putniković (Srbija). Opunomoćenici: Stavropoulos (Grčka) i Bitadze (Gruzija).

HRVATSKA: Bijač (8 obrana), Burić 3, Fatović, Lončar 2, Biljaka, Bukić, Vukičević 2, Žuvela 2, Marinić Kragić 1, Vrlić 1, Kržić, Harkov 1, Popadić. IZBORNIK: Ivica Tucak.

FRANCUSKA: Hovhannisyan (0 obrana), Saudadier, Crousillat, Bouet 1, Khasz, T. Vernoux 3 (1-1), Marion-Vernoux, Bjorch, Marzouki 2, Bodegas 1, Vanpeperstraete, D. Živković, Fontani (7 obrana). IZBORNIK: Florian Bruzzo.

PETERCI: Hrvatska -, Francuska 1-1.

OSOBNE POGREŠKE: Hrvatska 15, Francuska 13. TREĆA OSOBNA POGREŠKA: Vrlić (31)

REALIZACIJA IGRAČA VIŠE: Hrvatska 2-13 (15%), Francuska 2-14 (14%)

Linker
12. svibanj 2024 17:15