Marko Bijač

 Tonči Vlašić/Cropix
REAKCIJE IGRAČA

Junak koji je namučio Srbe: ‘Neću ništa reći, da ne ureknem!‘ Marinić Kragić: ‘Nismo završili posao‘

‘Pokazali smo da vrijedimo, da možemo i da spadamo u najboljih četiri‘, kaže Jerko Marinić Kragić
Piše: Dean BauerObjavljeno: 13. veljača 2024. 19:38

Hrvatska vaterpolska reprezentacija s 15:13 savladala je Srbiju i izborila polufinale Svjetskog prvenstva u Dohi. Fantastičnu partiju odigrao je vratar Marko Bijač s 10 obrana, a najbolji strijelac Barakuda bio je Loren Fatović s četiri pogotka. Slijedi borba za medalju, a evo kako su naši reprezentativci prokomentirali napeti ogled sa Srbijom...

Prvi je dojmove sažeo izvrsni Marko Bijač:

- Iznimno teška utakmica. U početku je bilo malo teško pronaći ritam u obrani, u prvom dijelu susreta. Srbi su odlični, imaju puno rješenja u napadu, tako da nismo uspjeli odmah konsolidirati obranu. U drugom poluvremenu je to izgledalo puno bolje. Naravno, kada smo tako čvrsti u obrani onda se s vremenom otvori i napad. Iskoristili smo priliku koja se ukazala početkom zadnje četvrtine. Čestitam još jednom suigračima na fantastičnoj utakmici. Makar, sad se moramo vrlo, vrlo brzo prebaciti na polufinale. Odmah idemo u pripreme.

image

Luka Lončar

Tonči Vlašić/Cropix

Koliko ste "studirali" Mandića i Strahinu Rašovića u izvođenju peteraca?

- Ha, pa dugo smo u vaterpolu, puno igramo, toliko toga smo već odigrali. Oni protiv mene, ja protiv njih. Nepoznanica nema. Mislim da je to umnogome trenutak inspiracije, a sada je Bogu hvala otišlo na moju stranu. Nadam se da ćemo nastaviti tako.

Dosta često ti trenuci inspiracije ili nadhnuća odlaze na vašu stranu?

- Ha, ha, hvala, ali neću komentirati i ništa dalje reći. Da ne ureknemo.

Konstantin Harkov:

- Vrlo težak susret. Do kraja neizvjestan. Morali smo igrati možda malo bolje u početku, ali smo se dignuli u trećoj i četvrtoj četvrtini.

image

Hrvatski navijači

Tonči Vlašić/Cropix

Po izjavama, ne samo vašim, za zamijetiti je da ste dosta samokritični, a upravo ste se plasirali u polufinale Svjetskog prvenstva.

- Ne, riječ je samo o tomu da smo u prvoj polovici utakmice primili 9 golova. To je previše, to je jako puno i toliko nismo smjeli. Makar, ja znam da se navijačima sviđa utakmica s puno golova i mislim da je utakmica bila odlična za gledati, s te strane. Vjerujem da je bilo zanimljivo.

Jerko Marinić Kragić:

- Nošeni našom unutarnjom atmosferom i jako kvalitetnom igrom koju smo pokazali, vjerovali smo da možemo doći do polufinala. Ne samo ja, svi u reprezentaciji smo rekli kako idemo ovdje boriti se za Olimpijske igre, ali da nećemo nikako na tomu stati. Naravno, ne kažem i nisam rekao da ćemo sigurno osvojiti medalju, da ćemo biti svjetski prvaci, to ne. Ali da smo učinili značajan korak k tom cilju, to je istina - rekao je Marinić Kragić, pa podvukao...

image

Marko Žuvela

Tonči Vlašić/Cropix

- Pokazali da vrijedimo, da možemo, da spadamo u te četiri najbolje reprezentacije na svijetu. Jednako kao što vjerujem da možemo do kraja pokazati i još bolju igru, a nadam se i dovesti, osvojiti još jednu medalju. Naravno, znam da to neće biti lako. Igrat ćemo protiv Mađarske u polufinalu, a to je Mađarska koja je pojačana za osam najboljih igrača u odnosu na EP (op. ur. naknadno je Francuska senzacionalno izbacila Mađarsku). Što se Srbije tiče, obavili smo velik posao, svi do jednog. U obrani prije svega, ali i u napadu. Imamo jako puno različitih strijelaca, na Mandiću smo se odlično izmjenjivali, umarali ga. Lijepa, jako lijepa večer u Dohi, ali... nismo završili posao.

Linker
04. svibanj 2024 06:31