GIORGIO SCALA/DEEPBLUEMEDIA/INSIDEFOTO Giorgio Scala/deepbluemedia/insidefoto
VATERPOLSKI KLASIK

Legendarni hrvatski izbornik: ‘U utakmici sa Srbijom ćemo vidjeti koliko Hrvatska vrijedi‘

‘U ovom trenutku reprezentacija Srbije nije onakva kakva je bila ranije‘, zaključio je Rudić
Piše: SNObjavljeno: 11. veljača 2024. 12:08

Hrvatska vaterpolska reprezentacija s pola je gasa odradila susret osmine finala Svjetskog prvenstva u vaterpolu. Izabranici Ivice Tucka pregazili su Kinu 22:4, osigurali vizu za Olimpijske igre u Parizu i istovremeno zakazali vaterpolski klasik sa Srbijom.

Okršaj s Kinezima, ali novi susret sa susjedima prokomentirao je najtrofejniji vaterpolski trener svih vremena, Ratko Rudić.

- Naši su odigrali rutinsku utakmicu protiv protivnika koji nam nije dorastao. Ali utakmica nam je bila jako važna i taj pritisak nužno nosi ozbiljnost tijekom utakmice. Ekipa je pokazala da je to tako shvatila - kazao je Rudić u prijenosu HRT-a.

image
RANKO SUVAR Cropix

- lako smo samljeli protivnika i na kraju smo zasluženo pobijedili i plasirali se na Igre. Sjećam se puno kvalifikacijskih utakmica za Igre. U njima razlika u kvaliteti nije bila toliko bitna koliko je važna bila psihološka priprema. To su utakmice velikog uloga - zaključio je.

Rudić je, poput izbornika Tucka, naglasio da srpska reprezentacija više nema tu moć kao proteklih godina, ali da ćemo nakon tog susreta znati koliko vrijedimo.

- U ovom trenutku reprezentacija Srbije nije onakva kakva je bila ranije. Naravno, bez podcjenjivanja. Hrvatska je bila dobra protiv Australije, dok sa Španjolskom nije bila na očekivanoj razini. Utakmica sa Srbijom bit će ona u kojoj ćemo vidjeti koliko Hrvatska vrijedi.

image
RONALD GORSIC Cropix

Linker
28. travanj 2024 20:42