HVS/Giorgio Scala/DBM
REAKCIJE NAKON POBJEDE

Marinić Kragić: Sad nas čeka utakmica koja će odlučivati o težem ili lakšem putu

"Tijekom cijelih priprema smo baš inzistirali na čvrstoj obrani, da zadržimo agresivnost", istaknuo je Bijač
Piše: Dean BauerObjavljeno: 05. veljača 2024. 14:15

Hrvatska je u prvoj utakmici Svjetskog prvenstva u vaterpolu svladala Australiju (13:8) i na najbolji način otvorila pohod na novu veliku medalju. Igrači Barakuda slažu se da je utakmica imala velik psihološki značaj iz perspektive lova na olimpijsku vizu.

Rino Burić:

- Pobijedili smo s uvjerljivom gol-razlikom. Bili smo pravi, shvatili smo, znali što nam i koliko ova utakmica znači, što nam nosi. To je uspješan prvi, mali korak u skupini. Dobro smo odigrali prvo poluvrijeme. Tu smo se odvojili dovoljno da možemo malo ranije onda igrati u drugom dijelu.

Marko Žuvela:

- Kapetan Bijač nam je rekao da odmah na početku moramo biti agresivni, upravo onakvi kakvi smo bili u Dubrovniku i Zagrebu. To smo i pokazali, od početka do kraja smo kontrolirali utakmicu, a uz sve dužno poštovanje Australiji, mislim da smo mi ipak kvalitetnija momčad. Opet, čestitam im na dobroj borbi, nisu se predali, "raspali", ali s naše je strane najbitnije bilo kako smo do kraja kontrolirali susret. Nije bilo nikakve nervoze i stresa.

Marko Bijač:

- Otvorili smo onako kao što smo i htjeli. Tijekom cijelih priprema smo baš inzistirali na čvrstoj obrani da zadržimo agresivnost, želju za blokiranjem svakog udarca suparnika. Bogu hvala, uspjeli smo u tomu, a pogotovo u otvaranju utakmice. Kad smo mi tako čvrsti u obrani, naravno da se sigurnost prenese i u napad. U ovoj smo utakmici to uspjeli, odvojili se u početku i mirno držali odstojanje do kraja utakmice. Možda ostaje žal zbog nekoliko primljenih golova, ali sve u svemu možemo biti itekako zadovoljni otvaranjem prvenstva s naše strane. Idemo se odmah pripremiti za iduću utakmicu za koju jako dobro znamo što nam nosi.

Jerko Marinić Kragić:

- Znali smo važnost utakmice. Znali smo da pobjeda u ovoj utakmici ipak otvara vrata dobivanja olimpijske vize. Jednako tako smo znali da je reprezentacija Australije ipak momčad koja nam može napraviti probleme. Dobro smo ih analizirali, pripremili se za njih, te ušli s dobrom, pravom energijom. Od početka do kraja smo dominirali i zasluženo ih dobili. Španjolska? Ha, to je sasvim opet drukčija utakmica što je pokazalo i Europsko prvenstvo. Imali smo obje utakmice s njima zaista vrlo, vrlo teške. Utakmica s njima u srijedu će odlučiti o tom nekom lakšem ili težem putu dalje, o tomu je sad teško prosuđivati.

Linker
30. travanj 2024 08:55