TONCI VLASIC Cropix
SUSJEDI TUGUJU

Srpski mediji utučeni nakon poraza: ‘Hrvati su nas potopili šamarom realnosti‘. Spominju i suce

Pojedini kritiziraju svoje vaterpoliste, drugi tvrde da su Hrvatsku pogurale sudačke odluke
Piše: Mislav ZnaorObjavljeno: 13. veljača 2024. 18:42

U šestom okršaju sa Srbijom na SP-ima, Hrvatska je četvrti put izašla kao pobjednik. Barakude su u Dohi potopile Delfine (15-13) i izborile polufinale Svjetskog prvenstva, 11. put u povijesti!

"Srbija pala u vaterpolskom klasiku", naslov je srpskog Kurira koji ističe da su njihovu reprezentaciju skupo koštali peterci. Konkretno, čudesni Marko Bijač je Srbima obranio dva od tri kaznena udarca!

image
HVS/GIORGIO SCALA/DBM

Mondo naglašava da je njihova reprezentacija ostala bez šanse za medalju, koju čekaju već sedam godina.

"Za razliku od prošlog SP-a, u Fukuoki prošle godine, kada je Srbija bila četvrta, ovog puta Delfini su došli do četvrtfinala. Ta faza nije preskočena ni 2022. u Budimpešti, ni 2019. u Guangzhouu, pa je bronca na SP-u u Budimpešti 2017. posljednje odličje sa svjetskih prvenstava naše reprezentacije", piše Mondo koji ipak ističe utješnu nagradu - plasman na Olimpijske igre u Parizu.

Sportal je bio možda i najkritičniji nakon poraza Srbije od naših Barakuda.

"Nekad zlatni Delfini, danas momčad za do četvrtfinala: Hrvati nas potopili šamarom realnosti", piše Sportal koji piše da su dva promašena peterca detalj koji je možda donio prevagu u ovoj utakmici.

image
TONCI VLASIC Cropix

A opet ima i nekih koji tvrde da Hrvatsku u polufinale nije pogurao Marko Bijač, nego - suci!

"Hrvati i suci eliminirali Srbiju sa Svjetskog prvenstva", piše Informer koji tvrdi da su sporna odluka u završnici utakmice i isključenje Dušana Mandića odredile sudbinu srpskih vaterpolista.

Linker
26. travanj 2024 23:32