Južnoafrički vaterpolisti

 Albert Ten Hove/orange Pictures/shutterstock Editorial/profimedia
NEOČEKIVANA ODLUKA

Suparnik Hrvatske odustaje od Olimpijskih igara jer smatraju da su preloši?

Čelnici južnoafričkog vaterpola razmišljaju da se ne pojave u Parizu, iako su već osigurali nastup
Piše: Dean BauerObjavljeno: 08. veljača 2024. 08:50

Priča o kojoj se šuška već neko vrijeme. Čak i prije dolaska u Dohu. Hoće li se Južna Afrika pojaviti uopće na Olimpijskim igrama u Parizu, za koje su se plasirali kao predstavnik Afrike. Budući da su jedini na tom kontinentu koji se bave vaterpolom.

Naime, u Swimming South Africa, vodećem tamošnjem nacionalnom tijelu koje skrbi o vodenim sportovima, razmišljaju da se ne pojave u Parizu ako bi u Dohi bili plasirani ispod 12. mjesta. Za takvo što postoji velika vjerojatnost, da budu ispod 12. mjesta.

Naime, Južnoafrikanci su svjesni da od svakog dobivaju po "lampi" i to onako, žestoko, pa to baš i nije neka reklama za vaterpolo u toj državi odnosno sport u Južnoj Africi i cijelu tu državu.

Dakako, čelnici World Aquaticsa čine sve ne bi li ih uvjerili da ipak dođu jer njima je samo bitno da se mogu pohvaliti kako imaju zastupljene sve kontinente, da je Afrika prisutna i slične floskule. Omot je bitan, a sadržaj... Tko o njemu brine. Prema posljednjim spoznajama, nagovaranje je još uvijek u tijeku.

Linker
29. kolovoz 2024 02:49