Ivica Tucak

 TONČI VLAŠIĆ/Cropix
DERBI SVIH DERBIJA

Tucak poslao poruku uoči okršaja sa Srbijom: ‘Dopustimo li jednu stvar, onda smo gotovi‘

"Ono što nikako nećemo smjeti dopustiti je ulazak fizički vaterpolo s njima jer su jači od nas"
Piše: Dean BauerObjavljeno: 12. veljača 2024. 14:24

Ivica Tucak nije danas počeo pripremu za utakmicu sa Srbima. Da su nam istočni susjedi vjerojatni suparnici u četvrtfinalu, znalo se još nakon 2. kola. No sama priprema specifična za Srbe počela je koji dan kasnije. Usudili bismo se reći, već od minule subote jer računalo se da ćemo srušiti "kineski zid".

U nedjelju, a posebno ponedjeljak, uvježbavali su se detalji. Svjedočili smo dijelu toga što ćemo možda jednom i zapisati. Možda. Danas sigurno ne. Ipak, načelno se moglo progovoriti ipak pokoju o našoj igri protiv Srbije.

- Ono što nikako nećemo smjeti dopustiti je ulazak u bilo kakav fizički vaterpolo s njima jer fizički su jači od nas - rekao je izbornik Barakuda, Ivica Tucak.

- Mi moramo utakmicu ‘staviti‘ u jako snažan ritam, strahovito puno plivanja, tu smo mi brži. Ako ćemo tako odigrati, teško će to Srbija pratiti. No uđemo li u igru ‘jedan na jedan‘ onda smo gotovi. Tu ne možemo parirati ni Jakšiću, Mandiću, Ranđeloviću, to je takav tip igrača. Kažem, sporiji su nego mi i ako obrana bude dobra, onda ćemo ‘biti na konju‘.

image
TONČI VLAŠIĆ/Cropix

Što se ove srpske momčadi tiče, osim što su ušli u treću godinu bez medalje na bilo kojem natjecanju, za nju vlada mišljenje da imaju vrlo, vrlo dobru, pa i sjajnu prvu postavu, ali zamjene im nisu na istoj razini. Točna pretpostavka?

- Može biti tako možda, ali ponavljam, fizički su jaki. Obrana će nam sada biti bitnija no ikada. Obrana koja nudi brzo otvaranje, kontru.

Kako ćete zatvoriti Nikolu Jakšića i jednu od njegovih specijalnosti, uplivavanju na drugu vratnicu i poentiranju, posebno s igračem više? To radi najbolje na svijetu, uvijek isto, ali ga nitko zaustavio nije

- Morat ćemo pronaći način. On je strašno pokretljiv, fizički jak, robustan, ali ono što u zadnje vrijeme igra isto tako sjajno, ako ne i bolje, to je mjesto lijevog vanjskog. S onim specifičnim zamahom. Zadnje što se sjećam da je tako iz ramena loptu "vrtio" Vanja Udovičić. On je ozbiljno opasan, morat ćemo ga "trošiti", stalno uvlačiti u prvu liniju. Teško ga je zaustaviti. Naravno, nekoga ćemo morati pustiti, netko će morati imati višak, ali se nadam da taj višak neće biti ni on, kao ni Mandić - naglasio je izbornik Tucak.

Linker
18. svibanj 2024 11:08