Ivica Tucak

 Tonči Vlašić/Cropix
REAKCIJA IZBORNIKA

Tucak: Točno smo znali što Srbi spremaju. Zadnjih dana čuo sam svakakve teze, ali nisam reagirao

"Srbiji čestitam na fer i korektnoj borbi, viteški odigranoj utakmici. Utakmica je bila predivna"
Piše: Dean Bauer iz DoheObjavljeno: 13. veljača 2024. 19:15

Ivica Tucak, izbornik Barakuda, ozarenog je lica komentirao pobjedu nad Srbijom i plasman u polufinale Svjetskog prvenstva u Dohi.

- Ovo što spominjete, 10. plasman u polufinala svjetskih prvenstava od 2005. godine, to su činjenice. To nitko ne može osporiti. Uz sve one velike reprezentacije svijeta, mi smo na prvom mjestu po tom pitanju. Strašno sam ponosan što smo nakon smjene generacija, redizajna koji smo napravili nakon Tokija 2021, ostali vaterpolska velesila. To nam nitko ne može osporiti - započeo je izbornik.

Poručio je da je jako ponosan na svoje igrače.

- Dogodi se neki posrtaj, događa se, ali nakon cijele potrošnje koje smo imali u siječnju u Dubrovniku i Zagrebu, kao i sada ovdje, pa onda doći do polufinala... Nekad dobiješ, nekad izgubiš. Mogli smo mi i ovo izgubiti, bilo je sve na jednoj lopti možda, ali sam ponosan i u ovom trenutku tako ispunjen srećom, da je to nevjerojatno.

image

Marko Bijač

Tonči Vlašić/Cropix

Mi bismo ipak dodali da i nije bilo baš sve u jednoj lopti, odnosno da se Srbija čak i solidno dugo držala rezultatski koliko je bila nadigrana.

- Je, bili smo u ‘iksu‘, kako se veli. Zatvorili smo sve ono što smo trebali kod Srbije. Marko je bio odličan na golu, igrači pomagali jedan drugome. Igrač više je bio odličan. Ono što sam ja govorio, ali nisam reagirao zadnjih dana kada sam slušao i čitao kako igrači navodno nemaju odlučnosti i tako dalje. Ni govora! Imaju oni itekako hrabrosti i odlučnosti, ali ono što ja želim da nam igra ima glavu i rep, da odigramo akciju. To smo radili, to smo imali. Srbiji ja čestitam na fer i korektnoj borbi, viteški odigranoj utakmici. Mislim da je utakmica bila predivna, kao što je uvijek s njima.

image

Jerko Marinić Kragić i Marko Bijač

Tonči Vlašić/Cropix

Ključ utakmice? Limitiranje Mandića?

- Da, ali onda moraš malo druge negdje pustiti, pa smo "procurili" lijevo kod Strahinje Rašovića. Ušli smo svjesno u taj rizik. Međutim, mislim da smo ih dobro zatvorili, jednako kao što smo dobro "snimili" njihovog igrača više. Znali smo točno što igraju, tko izlazi iz prve linije. Bila je to sve u svemu jako, jako dobra utakmica. Bilo je pogrešaka, pa i s naše strane, ali rekao bih utakmica za ocjenu minus 5 - rekao je izbornik pobjednika, Ivica Tucak.

Linker
07. travanj 2024 23:32