Vaterpolo Španjolke

 SCREENSHOT X
SJAJAN POTEZ

VIDEO Španjolke udarcem s pola bazena ‘ukrale‘ broncu: Pogledaje pogodak koji je izazavao pravu ludnicu

Elena Ruiz je s pola terena uspjela pogoditi praznu mrežu za veliko slavlje Španjolki
Piše: Niko MatičevićObjavljeno: 16. veljača 2024. 16:50

U utakmici za treće mjesto Svjetskog prvenstva u vaterpolu za žene Španjolska je s 10:9 svladala Grčku. Gol za pobjedu postigla je Elena Ruiz udarcem s pola terena.

Šest minuta prije kraja, Španjolska je vodila 9:6 i činilo se kako mirne plove prema brončanoj medalji. No, Grkinje se nisu predavale i s tri uzastopna gola uspijevaju izjednačiti.

Pri rezultatu 9:9 Grčka je imala, barem su tako mislili, posljednji napad na utakmici 15-ak sekundi prije kraja. Shodno tome, odlučili su se izvaditi vratarku kako bi imale igrača više u napadu.

No, jedna od Grkinja je napravila prekršaj u napadu tri sekunde pri kraja čime je lopta ponovno došla u španjolske ruke. To je iskoristila Elena Ruiz koja je s pola terena uspjela pogoditi praznu mrežu za veliko slavlje Španjolki.

Vaterpolistice Sjedinjenih Američkih Država osvojile su osmi naslov svjetskih prvakinja u povijesti, u finalu prvenstva u Dohi bile su bolje od Mađarica 8-7 (3-2, 2-2, 0-1, 3-2).

Na posljednjih šest turnira Svjetskog prvenstva Amerikanke su pet puta postale prvakinje, a ovogodišnje finale bilo je repriza finala od prije dvije godine kada su Amerikanke u Budimpešti pobijedile Mađarsku 9-7. Mađarice su ostale na dva trofeja, posljednji put su slavile 2005. godine.

Linker
30. travanj 2024 15:00