Vlaho Pavlić

 IVO RAVLIC Cropix
EUROPSKO U19 PRVENSTVO

Velika pobjeda Hrvatske protiv Španjolske, sjajni Dubrovčanin zabio sedam golova

Prve dvije momčadi će izravno u četvrtfinale, dok će treće i četvrtoplasirani u tzv. lažnu osminu finala
Piše: Dean BauerObjavljeno: 02. rujan 2024. 21:49

Hrvatska U19 - Španjolska U19 11:9 (3:1, 1:4, 5:3, 2:1)

Burgas, Gradsko plivalište. Gledatelja 100. Suci: Manea (Rumunjska) i Haentschel (Njemačka).

HRVATSKA: Čubranić (12 obrana), Prkoča, Cuzzi, Šušić 2, Obuljen 1, G. Burburan, Burđelez, Žilić, Fajković, L. Penava, Tončinić 1, Pavlić 7 (2-2), Ćosić. Izbornik: Zoran Bajić.

ŠPANJOLSKA: Garcia, Blanch, Villamayor 1, Flaque 2, T. Perrone, Rodriguez 2, Aguirre 2, S. Granados, Gomila, Sabadell 1, Barba, Nuno 1, Arruga. Izbornik: Martin Lozano.

PETERCI: Hrvatska 2-2, Španjolska -. OSOBNE POGREŠKE: Hrvatska 4-8 (50%), Španjolska 2-9 (22%). TREĆA OSOBNA POGREŠKA: L. Penava (25). REALIZACIJA IGRAČA VIŠE: Hrvatska 9, Španjolska 10.


Sjajnim izvedbama prije svega kapetana na vratima, Riječanina Maura Čubranića koji je ubilježio 12 obrana, ali i Dubrovčanina u napadu, sedmerostrukog strijelca Vlahe Pavlića, Hrvatska je svladala Španjolsku u 2. kolu A skupine Europskog prvenstva do 19 godina u bugarskom gradu Burgasu.

Mlade su Barakude svladale Furiju, sasvim zasluženo u vrlo izjednačenom susretu, u utakmici u kojoj su ipak tri četvrtine “otišle” na našu stranu. Početak je bio i više no sjajan. Centar Viktor Tončinić, pa dvaput uzastopno Vlaho Pavlić, doveli su Hrvatsku u vodstvo 3:0 nakon nepunih šest minuta igre.

Međutim, uspjeli su se i Španjolci brzo pribrati, poravnati (3:3) početkom druge dionice, a pred sam kraj ove četvrtine i prvi put povesti (4:5). Od sredine druge četvrtine u Burgasu se igrala sasvim otvorena utakmica, gol za gol, a niti jedna momčad nije imala prednost veću od jednog pogotka. Tako sve do završnice utakmice.

Prvo je Pavlić četiri i pol minute prije kraja sjajno pogodio s vanjske pozicije za vodstvo 10:9, da bi malo manje od tri minute do kraja, s desne strane, mladostaš Dominik Obuljen, ispostavilo se kasnije, stavio točku na i, pogotkom za 11:9. Istina, bilo je još dovoljno vremena da se Španjolci možebitno i vrate, ali nisu to nikako uspijevali protiv sjajnog Čubranića koji je s dvije vezane obrane, zaključao naša vrata i osigurao pobjedu hrvatskoj vrsti.

Iz ove skupine koja s grupom B čini prvu jakosnu kategoriju, prve dvije momčadi će izravno u četvrtfinale, dok će treće i četvrtoplasirani u tzv. lažnu osminu finala protiv najbolji iz skupina C i D.

U drugoj utakmici naše skupine, Mađarska je svladala Crnu Goru 13:9. Nakon dva kola poredak u A skupini je - Mađarska 6, Hrvatska 3, Španjolska 3 i Crna Gora bez boda. U utorak, u 3. kolu naši mladići igraju protiv Crnogoraca s početkom u 16.45 sati po našem vremenu.

Linker
05. rujan 2024 10:38