Darko Brguljan

 DAMIR SKOMRLJ Cropix
UPISANI VAŽNI BODOVI

Velika pobjeda Riječana u Europi! Današnjim slavljem došli nadomak plasmana u drugi krug Eurokupa

Svaka pobjeda ima svoju vrijednost, težinu i veličinu, ali ova... Ova je malo posebnija, bitnija
Piše: Dean BauerObjavljeno: 16. studeni 2023. 21:44

PRIMORJE EB - ŠABAC 15:10 (4:2, 4:2, 4:3, 3:3)

RIJEKA - Plivalište Zdravko Ćiro Kovačić. Suci: Severo (Italija) i Koryzna (Poljska).

PRIMORJE EB: M. Čubranić, L. Babić, Kadivec 1, Tončinić, Brubnjak 3 (1-1), Da. Brguljan 1, N. Čubranić (0-1), K. Babić 1, N. Burburan, Te Riele 4, Crippa 2, Paparić 3, Jurić. TRENER: Igor Hinić.

ŠABAC: Živojinović, Maras, Novaković 1 (0-1), Krepanović, Kopcev, Krug 1, Barać 1, Toholj, Mačić 2, Dragović 2, Stojanović 2, Korač 1 (1-2), Gavrilović. TRENER: Nemanja Ličanin.

PETERCI: Primorje EB 1-2, Šabac 1-3.

OSOBNE POGREŠKE: Primorje EB 15, Šabac 17. TREĆA OSOBNA POGREŠKA: Barać (21), Korač (22), Kopcev (25), Dragović (31), Kadivec (32), Brubnjak (32)

REALIZACIJA IGRAČA VIŠE: Primorje EB 8-14 (57%), Šabac 4-11 (36%).

Sjajna utakmica Riječana i velika, iznimno značajna pobjeda Primorja EB u 4. kolu C skupine Eurokupa. Svaka pobjeda ima svoju vrijednost, težinu i veličinu, ali ova... Ova je malo posebnija, bitnija. Naime, ova je skupina vrlo izjednačena i tu će ne samo svaki bod, već i gol vrlo vjerojatno krojiti konačan poredak. Budući da je u 1. kolu Šabac bio pobijedio Riječane 10:8, ovih pet golova trijumfa primorjaša, stavlja Riječane u bolji položaj u odnosu na Srbe.

image
DAMIR SKOMRLJ Cropix

Primorje EB je u biti već i u Šapcu pokazalo da je bolji sastav, vodili su i ondje cijelo vrijeme, pa i 8:4 samo minutu prije kraja treće četvrtine. Pustimo sada to što se dogodilo tada, jer je bitnije ono što se dogodilo sada. Samo početnih 5.6 minuta je gost uspijevao "držati zaveslaj" s Hinićevim "dječjim vrtićem, do 2:2. Onda su krenuli Riječani, a potopljeni Šapčani. Do kraja prve dionice 4:2, u prvoj minuti druge 5:2, a do poluvremena i 8:4 za Primorje EB. Razdoblje u kojem je i vratar Mauro Čubranić "skinuo" peterac Koraču, a gost je k tomu još ostao bez dvojice važnih igrača, bez Baraća i Korača zbog tri osobne i to u razmaku od 60 sekundi. U prvoj minuti treće četvrtine, iz istog je razloga "izletio" i još jedan od gostiju, Rus Kopcev. Gotovo je, tu se raspao Šabac, Primorje EB povelo i 10:4, te su tog trenutka Šapčani bili praktički primorani "položiti oružje".

image
DAMIR SKOMRLJ Cropix

Ništa više nisu mogli učiniti protiv za njih prejake, prebrze riječke momčadi u kojoj je bilo nekoliko igrača za istaknuti, a mi se odlučujemo za "letećeg Nizozemca" s Kantride, Kas Te Rielea, kao i riječkog malog dragulja, Tina Brubnjaka.

Drugi susret skupine C Eurokupa odigran je u Njemačkoj; Waspo 98 Hannover 12:17. Za domaćina su čak 8 golova postigli Hrvati - Milardović, Lozina i Benić 2, te Bašić i Macan po 1.

Tablice omogućuje Sofascore
Linker
30. travanj 2024 08:14