Marin Dašić odlazi u Lille

 RONALD GORSIC/CROPIX Cropix
VELIKO PRESLAGIVANJE

Veliki Dinamovac u 39. godini vraća se u Zagreb! Ali, najbolji strijelac kluba odlazi u Lille...

U redove zagrebačkog kluba vraća se nekadašnji reprezentativni branič koji stiže završiti karijeru.
Piše: Dean BauerObjavljeno: 15. lipanj 2022. 15:24

U Rijeku odnosno na Kantridu (onu vaterpolsku) dolaze Turci, a u Zagreb, u Mladost... Gruzijci. Imat ćemo egzotičnu sljedeću klupsku sezonu u Hrvatskoj. No, prije priče o dolascima u redove Žabaca, ipak prednost valja dati onomu koji je otišao.

Matični je klub napustio naime Marin Dašić (24). Prošle sezone najbolji strijelac Zagrepčana s 53 gola, dijete Mladosti, dečko koji je prije 4 godine osvojio NCAA naslov tijekom studiranja u SAD, pa se prije dvije i pol vratio doma. Sada su se klub i igrač razišli. Nije baš neka tajna da Marin nije bio odveć zadovoljan u posljednje vrijeme, klub mu je financijski čak navodno i podignuo ponudu, ali do dogovora nije došlo. Dašić je dakle bivši igrač Mladosti i štoviše, novi igrač francuskog prvoligaša Lille koji ima solidne ambicije za novu sezone s novim trenerom, Petrom Kovačevićem koji je pristigao iz berlinskog Spandaua. Ondje naime već došli i Crnogorci Matija Brguljan (Waspo 98 Hanover), pa Marko Petković (Jadran Herceg Novi), kao i francuski reprezentativac Mehdi Marzouki (Noisy-le-Sec).

- Nije mi bilo lako donijeti odluku doista, jer ovo je moj klub. Govorim o Mladosti. Nadam se da ću se jednom i vratiti, ali iznimno me zanima taj novi projekt Lillea. Zvao me novi trener koji je sjajan stručnjak, tako da mislim da mi je za karijeru ovo dobra odluka - rekao je Dašić koji je od prosinca 2019. ili od povratka sa studija u SAD s Mladosti osvojio po 1 naslov prvaka Hrvatske, nacionalni kup i Premier regionalnu ligu.

No, Mladost je dogovorila dolazak čak trojice Gruzijaca. Jedan je u biti Zagrepčanin, ali s gruzijskom putovnicom i njihov je i reprezentativac. Štoviše, veliki dinamovac. Mislimo na klub u kojem proveo zadnjih 10 godina, Dinamo iz Tbilisija. To je branič Marko Jelača koji se u 39. godini vraća doma, očito ovdje i okončati karijeru. Koja mu je, uzgred budi ispisano, počela u Medveščaku. Jelača je dugo godina bio stožerni igrač, pa i ponajbolji strijelac Dinama. S njim u Mladost dolaze i još dvojica igrača, na Jelačinu preporuku - centar Sandro Adeišvili (2009.), te branič Valiko Dadvani (2002.).

image

Marko Jelača

DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix

U Mladosti ujedno privode još kraju i razgovore s reprezentativcem Frankom Lazićem, baš kao i Matiasom Biljakom, a dogovoren je ostanak odnosno produžen ugovor s vratarom Jerkom Jurlinom, centrom Branimirom Hercegom, te Dariom Rakovcem. Cilj za sljedeću sezonu? Načelno, neće se ništa bitnije razlikovati od onog iz tek okončane klupske sezone. Borba za treće mjesto.

Linker
07. svibanj 2024 15:35