TONCI PLAZIBAT Cropix
Jugaši love 71. klupski trofej

Veliki okršaj hrvatskog vaterpola u Zagrebu: Gospari i dalje bez prvog vratara, ali ambicije su iste

U hrvatskom vaterpolu i naših natjecanjima u ovom stoljeću, Jug je konstanta u susretima za naslove i trofeje
Piše: Davor BuconićObjavljeno: 14. ožujak 2024. 11:54

Tri utakmice i tri pobjede, nije loše za nastavak sezone vaterpolista iz Gruža. Iako, valja i to naglasiti, treba znati da su dvije utakmice bile više nego lagane. One na Korčuli protiv KPK-a u četvrtfinalu domaćeg doigravanja. Ona treća i posljednje odigrana, svakako, ima težinu. U prvom susretu osmine finala Eurokupa u Dubrovniku je pobijeđen mađarski Vasas (12:11).

Sada slijedi nova, četvrta utakmica. Ta utakmica nakon dugačke pauze, donosi mogućnost osvajanja trofeja. Na putu do Superkupa je, opet, splitski Jadran. Momčad Jug Adriatic osiguranja ni u Zagrebu neće biti u najboljem sastavu budući da je i dalje je "na bolovanju" kapetan, vratar i u posljednje vrijeme najbolji Toni Popadić. Dobra je vijest da će na vrata Riječanin Fran Čubranić, zimsko pojačanje Dubrovčana, koji za razliku od europskih utakmica može braniti za novog poslodavca u domaćim bazenima i natjecanjima.

Utakmica protiv Vasasa je dobro odigrana i može biti dobar put do još boljeg susreta protiv Jadrana u Zagrebu. Gotovo sve je bilo dobro protiv Mađara izuzev tih posljednjih 10 sekundi kada je kod vodstva 12:10 i posjeda lopte, te izgledne prilike za plus tri, poklonjena kontra i pogodak za samo plus jedan uoči uzvrata u kultnom svjetskom bazenu Bela Komjadi podno Budima.

- Da, zadovoljan sam utakmicom pobjedom protiv Vasasa. Osobno uživam u utakmicama s Mađarima, ali sada smo posvećeni susretu protiv Jadrana. Gledao sam njihov nastup u Beogradu, nisu bili dobri i mislim da će to iskoristiti kao dodatnu motivaciju za naš susret. Ni mi ni oni nismo u posebnoj formi što je razumljivo, ali mi se penjemo. Moramo se vratiti onim našim postavkama kada igramo protiv njih. Nismo kompletni, već duže vremena nemamo Hrvoja Zvonu, izostat će i Popadić kojem se nadamo 23. ožujka na uzvratu u Budimpešti - uoči puta u Zagreb je najavio Jugov trener Vjekoslav Kobešćak.

U hrvatskom vaterpolu i naših natjecanjima u ovom stoljeću, Jug je konstanta u susretima za naslove i trofeje. Samo se suparnici mijenjaju. Dugo je to bila Mladost, pa jedno vrijeme Primorje EB, a sada je to splitski Jadran. Utakmica koja slijedi protiv Splićana ima dodatnu težinu jer pobjedniku donosi trofej, a tko ne želi i tko ne uživa u trofejima i naslovima?

Linker
03. svibanj 2024 10:06