Lovre Miloš
 DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix
JAVIO SE ZA SN

Veliki preokret: Hrvatski reprezentativac najavio kraj karijere, a sada odlazi u - beogradski Partizan

Dva i pol tjedna nakon objave o prekidu igračke karijere, vaterpolski olimpijac se iznenadno vraća
Piše: Dean BauerObjavljeno: 14. listopad 2021. 16:11

Bio je 29. rujna. Ove godine, da ne bi bilo zabune, kada je Lovre Miloš (28) vaterpolist koji je branio boje Hrvatske na Olimpijskim igrama u Tokiju, na stranicama SN izjavio da odlazi iz vaterpola. Još preciznije, Lovrine su riječi bile - "Uzimam neodređeno dugu pauzu od vaterpola".


Ta "duga pauza" sada je dobila i točno određeno vrijeme. Okvirno dva i pol tjedna. Naime, kako doznajemo Lovre Miloš se dogovorio s čelnicima VK Partizan iz Beograda o prelasku u srpskog prvoligaša, te bi za njih ugovor trebao potpisati u ponedjeljak, 18. ovog mjeseca.


Iznenađujuće? Apsolutno, baš kakva je bila i njegova obavijest da odlazi iz vaterpola. Je li informacija istinita? Apsolutno. Osim što je dobivena iz nekoliko provjerenih izvora, potvrdio ju nam je sam Lovre.
- Istina, idem u Beograd u ponedjeljak, dogovorio sam se. Međutim, nisam još potpisao ugovor. Zato bi najradije da se možda pričeka do ponedjeljka - rekao nam je sam Lovre.

image
ORANGE PICTURES Orange Pictures


Načelno, nije da nam se negdje žuri s objavom vijesti (iako je to u novinarskom poslu prioritet, condicio sine qua non naše profesije), ali ova informacija kao što je prokolala Zagrebom danas, iz iskustva znamo da će i malo šire od toga, za koji sat, dan najviše. Stoga, nemamo što tajiti. Ono što jest ipak začuđujuće da je sportaš koji nam je prije dva i pol tjedna izrijekom spomenuo -... "Dosta mi je vaterpola. U ovom trenutku imam neke druge prioritete. Glava mi već neko vrijeme nije bila u vaterpolu 100 posto" ili "...bazen? Bit ću bez toga neko vrijeme, barem koji mjesec..." ili..."Sad ću tražiti neki posao. Možda ova američka diploma dobro dođe" - nakon samo dva i pol tjedna izgleda stavio opet, da se izrazimo njegovim riječima - glavu u vaterpolo 100 posto.


- Bila je ponuda kakva se ne odbija - rekao je Lovre glede spomena Partizana.


Uopće ne sumnjamo, srpski vaterpolo ove sezone pliva u novcu. Koji je izvor, nije naša briga iako i to znamo. Promjena mišljenja je legitimna, normalna. Možda nije baš uobičajeno tako radikalna i u tako malo dana. Još je legitimnije tražiti svoju sreću u sredini za koju mislite da će te nju, sreću dakle, baš ondje i pronaći. Uvijek ćemo kao redakcija pozdraviti odluku svakog sportaša za nastavkom karijere, za igranjem, nastupima, novim izazovima. Poglavito kada se radi o mladiću od 28 ljeta. Ono što smo zapisali prije dva tjedna i dalje mislimo. Mi ne mijenjamo mišljenje tako rapidno, a tada smo naveli kako nam je "...žao što je Miloš napustio vaterpolo...". U tom kontekstu nam je sada drago da se vratio, no dvije su samo stavke indikativne.


Prvo je rapidna promjena mišljenja, posve dijametralnih stavova. U ponedjeljak mu je dosta vaterpola (ali tek nakon što je otišao na OI), u srijedu pronalazi nove izazove u vaterpolu. To lagano sugerira na određenu razinu nesigurnosti u samog sebe. Ono drugo je puno znakovitije. Kada već nije želio ostati u Mladosti, niti ga je Mladost željela zadržati, zanimljivo je da Lovru Miloša u Hrvatskoj nije želio ni Jadran, niti Jug AO. Jedine dvije sredine koje ga danas objektivno mogu platiti, ali ga niti jedna nije željela vidjeti u svojoj svlačionici. Zanimljivo malo, zar ne.


U svakom slučaju, Lovre Miloš je od ponedjeljka u Partizanu. Dakako, više ne jamčimo da će tamo biti i u četvrtak.

Linker
11. travanj 2024 13:23