Delije su imale nacionalističke ispade i tražile ostavku hrvatskog trenera

 SCREENSHOT YOUTUBE
SLAVILI RATKA MLADIĆA

VIDEO: Delije žestoko izvrijeđale Hrvata i tražile njegov odlazak iz kluba uz veličanje ratnog zločinca

Veliki skandal dogodio se u Šapcu u režiji Delija koje su imale nacionalističke ispade
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 06. veljača 2022. 11:40

Veliki skandal dogodio se u Šapcu gdje je Crvena zvezda slavila 13:6 u vaterpolskoj utakmici. Trijumf crveno-bijelih je ostao u sjeni huliganskog ispada s tribina. Naime, navijači Zvezde su, uz pogrdne povike, tražili da trener njihova kluba Mirko Vićević napusti klub.

Vićevićev krimen nisu rezultati, kao što je vidljivo i iz zadnje pobjede, već krvna zrnca. Riječ je o crnogorskom treneru hrvatskog porijekla koji je i predsjednik Hrvatskog građanskog društva Crne Gore u Kotoru, a to je zasmetalo Delijama koji su izvjesili uvredljivi transparent.

"Šiptar, Hrvat, balija, nisu moja bratija", pisalo je na sramotnom transparentu koji su Delije razvile uz usklike oduševljenja i skandiranje Ratku Mladiću.

Vrijeđanje na račun hrvatskog trenera krenulo je već i prije utakmice. Delije su se okupile na Dorćolu i u korteu krenule prema bazenu uz povike:

"Delije, 'ajmo svi u glas, Mirko Vičević, nikad dio nas."

Nije ih zanimalo ni što je Vičević uspješan kao trener njihova kluba, ni to što je s Jugoslavijom osvojio zlato na Olimpijskim igrama u Seulu 1988. godine.

Linker
01. svibanj 2024 18:23