MARCEL TER BALS Orange Pictures
SLAVLJE NAKON DRAME

VIDEO Fešta Hrvata u autobusu sve otkriva, junak tvrdi: ‘Oni su opet vrh, mogli bi igrati još 8 utakmica‘

‘Kako sam ga pucao? A što, digneš se i raspališ iz sve snage‘, rekao je strijelac zadnjeg peterca.
Piše: Dean BauerObjavljeno: 21. veljača 2021. 17:24

Josip Vrlić nije izašao s bazena ni nakon raspucavanja peteraca i slavlja. Naime, strijelac posljednjeg pogotka, gola za Igre u Tokiju nakon utakmice je morao na doping-testiranje. Tada su igrači izolirani, srećom tu je mobitel. Takav je kontakt dopušten.

- Kako sam ga pucao? A što, digneš se i raspališ iz sve snage. Nije da unaprijed biram stranu, gledam jasno gdje je vratar, ali pucam jako tako da mi ga baš ne može obraniti s obje ruke. Da ispadnem papak, ha, ha.

No, ako ste mislili da je ovo najduže raspucavanje peteraca, nije! Barem ne za Vrlića.

Video: Hrvatski vaterpolski savez

- O da, u Bergamu 2015. za Brazil još, igrali smo protiv SAD. Za treće mjesto u Svjetskoj ligi, isto velika, bitna utakmica. Tamo je bilo još više serija, Četiri, pet, tko će ga sad znati, ali bilo je više. Da, i tada sam isto pogodio - kratko će Vrlić s doping.kontrole.

Drugi iz plejade junaka, vratar Marko Bijač koji je obranio drugi peterac Šepeljevu "bacio" je i laganu retrospektivu puta do Tokija.

- Ma, nakon svega što smo proživljavali na ovom putu. Još prije 2 godine u Beogradu, poraz petercima u finalu od Srba u prolomu oblaka. Pa koji mjesec kasnije, na SP u Gwangjuu izgubljeno polufinale, pa prije godinu dana EP u Budimpešti. Ovdje smo pak petercima izgubili u subotu od Crne Gore. Pa, konačno i da se nama malo sreća osmiješi. Makar, Rusija je odlična momčad, ona je opet sastav iz samog vrha. Mi smo mislim čak igrali i bolje, bolje im zatvarali napade nego u onoj prijašnjoj utakmici, prije 3-4 dana, ne znam ni sam više koliko. Nije bilo jednostavno igrati, osma utakmica u osam dana. Rusi s ujedno i fizički najbolje pripremljena momčad na cijelom turniru. Mislim da bi oni mogli igrati još 8 utakmica. Velika pobjeda i velika sreća.

Ante Vukičević je odigrao kolosalno na turniru, nepogrešiv u petercima, 2 gola iz igre.

- Hvala Bogu da smo ovo "izvukli". Mislim da smo stvarno to i zaslužili i nakon cijelog ovog turnira, ali i onoga što j prethodilo u prijašnjim godinama, natjecanjima. Jest da je ovo najteži mogući scenarij, nije mogao put biti teži, ali uspjeli smo i to će nas samo očvrsnuti kao momčad.

Linker
01. ožujak 2021 05:49