Ivica Tucak

 Andrea Masini/deepbluemedia/
REAKCIJE NAKON POBJEDE

VIDEO Tucak: ‘Sad tek počinje prvenstvo.‘ Marinić Kragić: ‘Mislima smo već bili na Mađarima‘

"Ono što sam htio, određene taktičke zamisli i akcije, točno smo to i ostvarili", kaže izbornik
Piše: Dean BauerObjavljeno: 17. srpanj 2023. 12:13

Nakon utakmice tako jasno da u našem taboru nije bilo, niti ima mjesta za euforiju, "velike" izjave. Početak je tek natjecanja, još k tomu suparnik na bitno nižoj kvalitativnoj razini. Jasno je to i iz istupa izbornika Ivice Tucka.

- Mislim da me nećete krivo shvatiti ako kažem da nakon ove utakmice ne treba posebno trošiti previše riječi. Točno je onako bilo kako sam očekivao, ali me veseli što su dečki odigrali angažirano i onako kako sam želio i na što sam jedino upozoravao za ovu utakmicu. Argentina je za zaborav. Ono što sam htio, određene taktičke zamisli, akcije, točno smo to i ostvarili protiv Argentinaca. To je sve. Sad idemo dalje, sad kreće "pravo" prvenstvo za nas - otvoreno će izbornik Tucak.

Najbolji strijelac prošla dva naša, državna prvenstva Jerko Marinić Kragić, Fukuoku je "otvorio" s "petardom" ili pet golova iza leša argentinskih vratara.

- Najvažnije je bilo početi ovaj turnir vrlo dobro, a to smo napravili. Pokazali smo kvalitetu, pokazali smo autoritet. Mi smo došli ovdje boriti se za odličja. Ovo je ipak dobro za osjetiti i bazen, tribine, suđenje... Odradili smo sve na najbolji mogući način, ali tako jasno da smo već bili u mislima na sljedećoj utakmici i Mađarima.

image
Andrea Masini/deepbluemedia/

Pa kad smo u mislima na Mađarsku, kakve su misli...?

- Znamo mi dobro koji su njihovi najopasniji igrači. Vježbali smo taj dio, nekakve zone, čak i presing. Obrana, na tomu smo radili najviše - napominje JMK.

Franko Lazić se samo nadovezao.

- Važni bodovi za start. Mi smo čak ušli i s respektom prema njima, mislim svjesno smo da smo jači, bolji, ali nismo ušli olako, S te smo ih strane maksimalno poštivali jer smo dali sve od sebe. Tako ćemo uvijek i protiv svakog suparnika. Tako i treba biti.

Linker
04. svibanj 2024 09:00