Loren Fatović

 MATIJA DJANJESIC Cropix
REAKCIJE VATERPOLISTA

‘Vidjela se naša nervoza, ispaljivali smo zicere. Nisu nas ničim iznenadili, a ne znam zašto nam se to događa...‘

Hrvatski vaterpolisti ostali su bez medalje na SP-u koje ove nedjelje završava u Budimpešti
Piše: Dean BauerObjavljeno: 03. srpanj 2022. 16:39

Nakon 9:7 poraza od Grčke u borbi za treće mjesto oglasili su se hrvatski vaterpolisti.

Loren Fatović:

- Mislim da se vidjela na samom početku nervoza. Možda čak i to da smo neiskusniji od njih, kao momčad. U prvoj četvrtini smo imali mislim 5 "zicera", razbranili smo njihovog vratara, ušli u neki njihov mlin bez potrebe. Stizali rezultat, ponovo došli do neke šanse, ali nismo ih iskoristili i zaslužena njihova pobjeda.

image
MATIJA DJANJESIC Cropix

Vrlo se teško razvijao i naš napad. Oni bi počinjali s presingom, pa se povlačili u zonu.

- Ma je, ali u samom se početku mislim vidjela naša nervoza. Nema puno tu filozofije. Ispaljivali smo "zicere". Očekivali smo tešku utakmicu. Mislim nisu oni bezvezna momčad, igrali smo s njima u Debrecenu 8:8. Vrhunska su momčad, pa osvojili su srebro na Olimpijskim igrama. Daleko od toga da smo izgubili od neke "glupe" momčadi. Nismo se držali dogovora, ni u obrani, niti u napadu i završilo je porazom. Mislim da je najvažnije razbistriti sada, koliko tko to može, razbistriti glave u sljedeća dva tjedna ili koliko budemo slobodno, te da se počnemo spremati za Europsko prvenstvo. Vidjelo se na ovom turniru koliko je izjednačeno stanje u vrhunskom vaterpolu danas. Svi četvrtfinalisti su imali šansu doći i do finala. Čestitam Grcima, a na nama je da se dignemo do Splita i EP jer smo pokazali da kvalitetu imamo.

image

Ivan Krapić

MATIJA DJANJESIC Cropix

Ivan Krapić:

- Mi smo željeli tu medalju svim srcem, najviše. Nakon svih muka, priprema, rada, treninga i pa i što smo prošli kroz ovaj turnir. Bili smo i s manjkom igrača prethodne tri utakmice. Međutim, sada nismo imali tu neku mirnoću napada početkom utakmice, pogotovo u prvoj četvrtini i što bi onda utakmicu odvelo u smjer koji mi hoćemo. Onda, kada ne zabiješ neke šanse, budeš kažnjen i primiš neke golove koje inače ne primaš. Nakon 4:0 se teško vraćati protiv takve momčadi, makar smo i tu imali neke šanse, kod 5:3 uvesti utakmicu u potpuni egal, ali nažalost nismo uspjeli. Kad se toliko toga poklopi, onda rezultat bude ovakav kakav je sada.

Oglasio se i Luka Bukić:

- Razočarani smo svi. Loše smo ušli, tu uopće nema pitanja i onda se jako teško vraćati protiv Grčke. S minus 4... Nismo uspjeli na kraju i žao mi je, jako.

Izbornik Tucak je spomenuo da je tijek ove utakmice, njezin ishod upravo ono što radi razliku između iskusne i neiskusne momčadi. Slažete li se?

- Teško mi je sada to reći. Imamo i mi i oni mladih igrača, imamo i mi igrača koji su igrali ovakve utakmice. Teško mi je to reći. Stvarno ne znam. Ne sada, ne ovog trenutka.

Marko Bijač:

- Kada razbraniš golmana u početku, onda se nerijetko ovo dogodi. Tako smo mi sada proslavili Tzortzatosa iako on doista nije loš vratar. Previše smo toga promašili, bili smo prenervozni, ali ono što smo govorili prije Prvenstva. Moramo imati razumijevanja i strpljenja. Puno je tu novih momaka, nije lako igrati ovakve utakmice, pogotovo protiv Grčke koja je jako, jao strpljiva. Čvrsti su u obrani, svaku našu pogrešku kažnjavaju, još su jednom dokazali svoju kvalitetu. Mora se priznati da su iskusniji. Mi moramo izvući pouke, napraviti pomno analizu, vidjeti točno što smo i gdje griješili, ali ja vjerujem kako će pred hrvatskim vaterpolom biti još ovakvih prilika za medalju. I bit će bolje u Spaladium Areni, na Europskom prvenstvu.

Andrija Bašić:

- Jedino što sada mogu reći da smo zasluženo izgubili odnosno Grčka zasluženo pobijedila. Svaka im čast. Mi ponovo loš start, loš igrač više.

Zašto? Koji je razlog? Ujedno, Grčka nije baš ničime iznenadila, promijenila igru?

- Ne znam zašto nam se to događa i ponovo nam je napad bio problem, kao i protiv Španjolske. Ne znam, morat ćemo dobro analizirati i vidjeti u čemu je problem. Da, nisu nas iznenadili ničime jer znamo kako igraju obranu, koliko su agresivni, dakle nije to razlogom poraza.

Linker
27. travanj 2024 02:10